PGA Tour

Nick Taylor leidt maar moet net als veel andere zijn ronde nog afmaken in het WM Phoenix Open

Met een voorsprong van één slag gaat Nick Taylor de zondag in op de WM Phoenix Open in. In de derde ronde, met nog 12 holes te spelen, had Taylor de leiding met één slag op 13-onder toen het spel werd opgeschort vanwege duisternis op zaterdag. De Canadees zette zijn snelle start voort na het evenaren van het TPC Scottsdale-record met een 11-onder 60 in zijn eerste ronde op vrijdag. Op zaterdag voltooide Taylor slechts zes holes, met één birdie en vijf pars.

Sahith Theegala nam de leiding in de tweede ronde met een 64, na vijf birdies op de achterste negen op zaterdag. Hij staat nu één slag achter Taylor. De 35-jarige Taylor, op zoek naar zijn vierde PGA TOUR-overwinning, deelt de leiding met Doug Ghim en Andrew Novak op 11-onder, terwijl Jordan Spieth en Cameron Young op 10-onder staan.

Scottie Scheffler, die zijn derde opeenvolgende Phoenix Open-overwinning nastreeft, staat vijf slagen achter op 8-onder. Hij probeert de eerste three-peat op de PGA TOUR in 13 jaar te behalen.

Het toernooi werd beïnvloed door ongunstige weersomstandigheden, met vertragingen en omstandigheden die de tweede ronde naar zaterdag verplaatsten. Er was zelfs een korte vertraging van 21 minuten op zaterdagochtend vanwege onbespeelbare omstandigheden. De leiders begonnen de derde ronde om 16:10 uur lokale tijd, met ongeveer twee uur op de baan voordat het spel werd opgeschort.

De voorspelling voor zondag is droog en iets warmer, hoewel er mogelijk opnieuw vertraging kan zijn vanwege vorst. Ondanks minder ideale weersomstandigheden kwam een grote menigte naar Scottsdale voor de “Greatest Show on Grass.” Theegala klom snel op het leaderboard met birdies op de nummers 11, 13, 14, 15 en 17 in de tweede ronde op zaterdag.

WM Phoenix Open: Nick Taylor deelt de leiding met Andrew Novak na het evenaren van het baanrecord