Muntz machtig naar KLM Open

04-08-2008-uhlenbeck.jpg

04-08-2008-uhlenbeck.jpgRolf Muntz was de grote winnaar van de kwalificatie voor het KLM Open. Met een magistrale 67 in moeilijke omstandigheden pakte hij een van de drie plekken die op het Rijk van Nijmegen te verdienen waren. Hiddo Uhlenbeck en Alain Ruiz-Fonhoff waren de andere twee gelukkigen.

Maar liefst 124 professionals gaven kleur aan het open karakter van het KLM Open door mee te strijden voor drie plaatsen in het toernooi van de European Tour. Het aantal deelnemers voorspelde een lage winnende score, maar de straffe wind maakte de Nijmeegse Baan tot een ware test.

Rolf Muntz, de laatste jaren via een wildcard in het KLM Open spelend, wilde dit jaar niet afhankelijk zijn van een keuzeplaats. Afgetraind en fit liet hij zien het spel niet verleerd te zijn. In deze vorm maakt hij aan het einde van dit seizoen grote kans om zijn Tourkaart weer te bemachtigen. Het wordt voor Muntz de achttiende keer dat hij in het KLM Open zal starten.

Hiddo Uhlenbeck (foto) speelde ook al eerder in het KLM open, maar toen kwam hij in het toernooi via de Nederlandse Ranglijst. Met vier birdies in de laatste zes holes kwam hij binnen met een sterke 68.

Alain Ruiz-Fonhof moest eerst nog een play-off spelen met Joost Steenkamer, nadat beiden een onder 71 noteerden. Ruiz-Fonhof won op de eerste extra hole met een birdie.