McIlroy en Westwood klimmen richting top in KLM Open

09-09-2011-westwood

09-09-2011-westwoodHilversum – Shiv Kapur uit India is na de tweede dag van het KLM Open leider in het clubhuis. De speler uit India staat op -7. Marcel Siem en Stephen Dodd staan op -8 maar zij moeten hun tweede ronde nog afmaken. Rory McIlroy, en Lee Westwood speelden een sterke ronde en zitten de leiders op de hielen. Van vier Nederlanders is zeker dat ze de cut gaan halen.

Door de vertragingen van donderdag hebben nog niet alle spelers hun tweede ronde kunnen voltooien. Zaterdagochtend worden 78 spelers terug in de baan verwacht voor het restant van hun ronde. Onder hen zijn ook de twee voorlopige leiders op -8. Stephen Dodd uit Wales speelde dertien holes, Marcel Siem speelde tien holes van de tweede ronde.

Shiv Kapur uit India voltooide wel alle 36 holes. Hij kwam binnen met een tweede ronde in 67 slagen voor een totaal van -7. Daarmee is hij leider in het clubhuis.

Rory McIlroy speelde een sterke tweede ronde (65 slagen) en doet met -5 mee om de titel in Hilversum. De nummer 4 van de wereld maakte vrijdag zes birdies en één bogey. Hij deelt de zevende plaats. Lee Westwood volgt op de negende plaats met een slag meer.

De Nederlandse golfers spelen een opvallende rol in het KLM open. Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut, dit jaar worden het er minstens vier. Onder hen is Robert-Jan Derksen. Hij houdt zicht op een goed resultaat met een totaal van -3 (68-69). Derksens beste prestatie in eigen land tot nu toe is een 28ste plaats.

Opzienbarend is het optreden van Dylan Boshart. De 20-jarige amateur staat er na twee ronden even goed voor als Derksen: -3 voor het toernooi. ‘Genieten geblazen’, zei Boshart in een persconferentie na zijn knappe debuut in het KLM Open.

Robin Kind is de tweede Nederlandse amateur die zaterdag en zondag waarschijnlijk nog in actie komt. Na ronden in 71 en 68 slagen staat hij op -1.

Een birdie op de laatste hole verlengde ook het verblijf van Maarten Lafeber in het toernooi. Hij staat op -1 na ronden in 68 en 71 slagen.

Gareth Maybin maakte op de tweede dag van het KLM Open een hole-in-one. De Noord-Ier sloeg de bal op hole 5 met een ijzer 9 in een keer in de hole. De pech voor Maybin is dat er op die hole geen grote prijs staat. Een hole-in-one op hole 15 levert deze week een BMW 650i Coupé op.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is Martin Kaymer. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland. Het prijzengeld in 2011 bedraagt €1,8 miljoen.