Simon Dyson wint opnieuw het KLM Open

11-09-2011-dysonHij won twee keer eerder het KLM Open, maar deed dat op de golfbaan van de Kennemer. Dit keer wist hij ook op de Hilversumsche golfbaan het toernooi te winnen. In 2006 en in 2009 won Dyson (foto door Paul Bijen) op de Kennemer en nu dus in Hilversum. Met een eindscore van 12-onder par won hij het toernooi met 1 slag verschil op David Lynn. Lynn had een eagle op de laatste hole nodig om naast Dyson op het scorebord te komen. Na een goede afslag wist hij zijn tweede slag op de green van de par 5 te krijgen. Zijn putt voor eagle miste hij maar net en moest met een birdie genoegen nemen. Ook Gary Orr kon nog gelijk komen met Dyson, maar na een slechte afslag kon hij alleen maar zijn tweede slag in spel brengen en sloeg hij pas zijn derde naar de green toe. Orr kwam met een bogey van de green en zakte daardoor naar de 4e plaats.

Joost Luiten eindigde als beste Nederlander in het klassement. Met een laatste ronde van 69 slagen eindigde hij op 7-onder en wist hij beslag te leggen op de gedeelde 6e plaats en dat was toch weer goed voor een cheque van ruim 60.000 euro. Robert-Jan Derksen eindigde op de gedeelde 12e plaats op 6-onder par.

Maarten Lafeber eindigde helaas op een teleurstellende 56e plaats en dat leverde hem niet voldoende prijzengeld op om zijn kaart voor 2012 veilig te stellen. Lafeber heeft nog ruim 90.000 euro nodig om er zeker van te zijn dat hij ook volgend jaar zonder naar de qualifyingschool te gaan zijn kaart behoudt.

Dyson verdiende met zijn overwinning 300.000 euro.