Derksen, Boshart, Lafeber en Kind door in KLM Open

09-09-2011-derksen

09-09-2011-derksenHelaas lukte het veel spelers niet op vrijdag om hun tweede ronde in het KLM Open uit te spelen. Door het slechte weer eerder in het toernooi moeten op zaterdagochtend nog veel spelers hun tweede ronde uitspelen. Van de Nederlanders slaagden Robert-Jan Derksen (-3), de amateurs Dylan Boshart (-3) en Robin Kind (-1) en Maarten Lafeber (-1) erin hun tweede ronde wel uit te spelen en met een score van onder par zullen zij ook de derde en vierde ronde kunnen spelen. De cut zal hoogstwaarschijnlijk rond par komen te liggen maar eerder er onder dan erboven.

Voor een aantal Nederlanders is het toernooi eigenlijk al voorbij. De amateurs Michael Kraaij en Rowin Caron zullen het weekend niet mogen spelen, zij eindigden na twee ronden op +4 en op +13.

Ralph Miller, Reinier Saxton, Taco Remkes, Sven Maurits, Ramon Schilperoord, Tim Sluiter en Nicolas Nube moeten op zaterdagochtend nog aan de bak, zij hebben nog wat holes te gaan van hun tweede ronde.

De Indier Shiv Kapur is leider in het clubhuis met 7-onder. Stephen Dodd en Marcel Siem staan al op 8-onder maar moeten nog de resterende holes op zaterdagochtend uitspelen.

Het zier er naar uit dat titelverdediger Martin Kaymer hoogstwaarschijnlijk de cut gaat missen. Met nog 7 holes te gaan staat de Duitser al op 6-boven par en hij zal dus minimaal 6 birdies moeten maken om ook de laatste twee dagen nog te kunnen spelen.

Foto Robert-Jan Derksen