Martin Kaymer mist de cut, maar veel Nederlanders zijn door in Hilversum

10-09-2011-kaymer

10-09-2011-kaymerHet blijft altijd jammer voor een toernooiorganisatie om de titelverdediger de cut te zien missen. Martin Kaymer titelverdediger van het KLM Open (foto) kon zijn koffers pakken en weer richting Duitsland vertrekken. Met 74 en 69 slagen eindigde de Duitser op +3 en dat waren 3 slagen teveel. Het waren de twee dubbel bogeys van gisteren die hij in zijn eerste 9 holes maakte op de holes 6 en 7. Vandaag moest hij nog wat resterende holes uitspelen en dat deed hij een stuk beter dan gisteren. Met 4 birdies en 1 bogey eindigde hij zijn ronde met 69 slagen.

Van de Nederlanders wisten zich er 8 te plaatsen voor het weekend en het is al weer lang geleden in de historie van het KLM Open dat er zoveel Nederlandse deelnemers waren. Robert-Jan Derksen en de amateur Dylan Boshart zijn de hoogst genoteerde Nederlanders met een gedeelde 22e plaats op 3-onder par. Ralph Miller staat gedeeld 33e op 2-onder. Maarten Lafeber en Daan Huizing delen de 43e plaats op 1-onder par. Reiner Saxton en Joost Luiten staan 60e met level par.

Inder van Weerelt, 70 en 71 slagen, had net 1 slag teveel om er in het weekend bij te mogen zijn. Michael Kraaij (+4), Roman Schilperoord en Taco Remkes (+5), Sven Maurits (+6), Tim Sluiter (+9), Nicolas Nube (+10), Rowin Caron (+13) en Robin Swane die op het moment van schrijven al op +16 stond maar nog 1 holes moest spelen, konden helaas allemaal de rest van het toernooi via de tv gaan volgen.