Martin Kaymer favoriet voor een eerste overwinning op het KLM open?

09-09-2010-KAYMER

09-09-2010-KAYMERDe kersverse en tweede Duitse Rydercupspeler, Martin Kaymer (FOTO) voelt zich thuis tijdens het KLM-open. Niet ver van huis en met zijn familie als ondersteuning had de jonge Duitser het zichtbaar naar zijn zin op de Hilversumsche Golfclub.

Het viel al op dat er veel gelachen werd tussen Alvaro Quiros en Martin Kaymer in de flight samen met Robert-Jan Derksen. Was dat om de belachelijke verre drives die beide produceerden of vanwege het onverwacht uitstappen voor het tweede shot op de 8e van Alvaro Quiros om te kunnen niezen. Het niezen kwam maar niet en het tweede shot, een punch naar de green vond de semi-rough achter de green. Par werd wel veilig gesteld. Dat gold niet voor Kaymer die ook achter de green belandde en zijn chip fluffde maar dapper koos voor dezelfde wedge om bij de vierde slag dichtbij de hole te komen. Een nare bogey was het gevolg na een perfecte drive. Een 17e plek met een score van -3, zal voldoende zekerheid geven tot het behalen van de cut. De toeschouwers in het weekend zullen kunnen genieten van deze rustige, bedachtzame en sympathieke jonge speler.

De klasse van Kaymer kennende zal hij met 5 slagen achterstand op de Belg Nicolas Colsaerts toch nog als een van de favorieten bestempeld worden. Bescheiden formuleerde Kaymer zijn ronde op de persconferentie als een “okay round”. Tja, zijn standaard ligt natuurlijk zeer hoog als nummer 6 van de wereld. Hij was zeker te spreken over zijn spel. ” I hit the ball quite clear and okay” zei Kaymer op de persconferentie in accentloos Engels. Maar het putten op de greens was volgens hem echt een stuk moeilijker dan in de ochtend. Het lijkt zinloos om de nummer zes van de wereld daarin tegen te spreken. Morgen heeft Kaymer een vroege start. Er kan zeker het nodige vuurwerk van hem verwacht worden.