KLM Open – Luiten in goede positie

09-09-2010-luiten

09-09-2010-luitenJoost Luiten speelde zich in een kansrijke positie met een score van -5. Drie birdies in de eerste acht holes gaven zijn ronde het nodige zelfvertrouwen.

Zijn score had zelfs nog beter kunnen zijn als enkele putts die uit de hole lipten wel waren gevallen. Na de ronde vertelde Joost dat zijn drives vandaag recht waren, een voorwaarde om op de Hilversumsche een goede score te kunnen laten zien. De fairway raken was essentieel voor het tweede shot. Omdat de greens in de middag erg veel onzekerheid opleverde voor de spelers waarbij zelfs putts van minder dan een meter werden gevreesd kon er niet echt aanvallend worden geput. Met een score van -5 is Joost Luiten de best gekwalificeerde Nederlander.

Waar Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen enigszins teleur stelden is het nu aan Joost om de Nederlandse honger naar succes op de Europese Tour te stillen. Aan de enthousiaste toeschouwers zal het niet liggen. Joost start morgen om 08:30 samen met Soren Hansen en Thomas Levet. Voor de vroege vogels onder de Nederlandse golfliefhebbers is het zeker de moeite waard om met deze flight mee te lopen. Meer “Luiten” nieuws morgen, nu eerst slapen met een stille en stiekeme hoop, die natuurlijk niet uitgesproken wordt, op een kleine verbetering van het resultaat van twee jaar gelden op de Kennemer waar Joost Luiten als tweede eindigde.