Dag 4 KLM open, de Nederlanders zijn net binnen

12-9-2010vandervaartTim Sluiter startte deze regenachtig morgen op de laatste dag van het KLM Open in de 3e flight, zij aan zij met Julien Guerrier en Jarno Sandelin. In de 5e flight vinden we Jurrian van de Vaart (foto) die samen speelt met Gareth Maybin en Johan Edfors. Joost Luiten startte om 09:25 uur met Danny Willett en Robert Karlson.

Rond de klok van 2 uur op een nog steeds druilerig Hilversumsche is Tim al weer enige tijd in het clubhuis met een score van +1 voor zijn laatste ronde. In totaal eindigde Tim op een score van 283 slagen oftewel drie boven par. Tim is een schat aan ervaring rijker welke goed te gebruiken zal om zijn professionele golfcarrière naar een hoger niveau te brengen.

Jurrian beleefde een uitstekende ronde. Gevolgd door familie en vrienden kwam zijn laatste ronde op het KLM Open van 2010 op -2. Een bogey op de 11e hole, maar birdies op hole 7, 12 en 14 gaven een prima indicatie dat Jurrian veel potentie voor de toekomst heeft. Met zijn totaalscore van -1 en totaal van 279 slagen bleef hij als enige en beste gekwalificeerde Nederlander tijdens de 91e editie van het KLM Open onder par.

12-09-2010-luitenJoost Luiten maakte niet de winst die hij hoopte te boeken op deze laatste dag. De laatste hole van Joost was illustratief voor het spel van de Nederlander. Zijn drive belandde tussen de bomen welke de fairways van de 1e en 18e hole scheiden. Voor het tweede shot was richting de fairway van de eerste de enige optie. Vanaf deze fairway sloeg Joost zijn derde shot voor de green van de 18e. Joost had graag via de fairway van de 18e, in een van de laatste flights later op de middag, het Nederlandse publiek begroet. Er klonk toch een flink applaus al kwam hij via de zijkant binnen. Het vierde shot was een geweldige chip vlakbij de vlag om eenvoudig par te maken. Op de persconferentie sprak Joost over het ontbrekende gevoel op de greens. Ook nu weer meer dan 30 putts in één ronde, ook zijn medespelers hebben moeite met het putten op de Hilversumsche, vertelt Joost. De Nederlandse topprofessionals kunnen niet terug kijken op een geslaagd toernooi. Er wordt wel progressie gemaakt op de tourranking en het aantal deelnemende Nederlanders als je de lijn van de afgelopen jaren bekijkt. Het blijft, met een enkele uitzondering van 2003 (Lafeber) en 2007 (Luiten), moeilijk om het massaal toegestroomde Nederlandse publiek topklasseringen van de Nederlandse spelers in levende wijze te laten meebeleven.