Kaymer aan de leiding in KLM Open

11-09-2010kaymer

11-09-2010kaymerMartin Kaymer heeft na drie ronden de leiding overgenomen in het KLM Open op de Hilversumsche Golf Club. De Duitser noteerde zaterdag 66 slagen (-4) en met een totaal van -10 heeft de topattractie van het KLM Open een voorsprong van een slag op de Zweed Christian Nilsson en Fabrizio Zanotti uit Paraguay.

Het KLM Open is voor Kaymer het eerste toernooi nadat hij vorige maand het US PGA Championship, de laatste major van het golfjaar, won. Kaymer komt met de dag beter in vorm. Hij maakte zaterdag in lastige omstandigheden vijf birdies en een bogey. Kaymer gaf eerlijk toe dat hij een beetje verbaasd was dat hij na 54 holes KLM Open aan de leiding gaat. ‘Ik heb na mijn zege in het US PGA Championship hoge verwachtingen van mezelf, maar ik had niet gedacht dat ik al weer zo goed zou spelen dat ik nu koploper ben.”

Voor Kaymer is het KLM Open de laatste wedstrijd voordat hij van 1 tot en met 3 oktober gaat debuteren in de Ryder Cup. Achter Fabrizio Zanotti en Christian Nilsson delen drie spelers de vierde plaats. De Spanjaard Gonzalo Fernandez-Castaño, winnaar van het KLM Open in 2005, de Belg Nicolas Colsaerts en Shiv Kapur uit India staan met -8 twee slagen achter Kaymer.

Joost Luiten was na de tweede ronde gedeeld zesde op -6. Na een rampzalige derde ronde (75, +5) duikelde de 24-jarige Bleiswijker naar de gedeelde 46ste plaats. Hij begon de derde ronde solide met zes parren op rij. Op hole 7 en 8 volgden onnodige bogeys door heel zwak putten. Na een dubbel-bogey op hole 9 was Luiten kansloos voor de zege. ‘Dit zijn dagen die je helaas overkomen’, zei Luiten. ‘Het gevoel was er vandaag helemaal niet, vooral op de greens liet ik het liggen. De bogeys en de dubbel-bogey kwamen geheel onverwacht want ik speelde tot dat moment prima.” Luiten was realistisch op een vraag van een journalist of hij nog aan winnen dacht. ‘Dat is onmogelijk, ik sta te ver achter”, aldus Luiten die op -1 staat, negen slagen van Kaymer. Van de twee andere Nederlanders die het weekend haalden kwam Jurrian van der Vaart tot een ronde 71. Met +1 voor het toernooi staat hij op een gedeelde 63ste plaats. Sluiter had twee slagen meer nodig. Hij begon bogey-birdie-triple bogey en tekende uiteindelijk voor een ronde 73 (+3). Met +2 voor het toernooi is Sluiter gedeeld 70ste.

Van de grote namen deden Ryder Cup-speler Francesco Molinari en Brits Open kampioen Louis Oosthuizen goede zaken. De Italiaan maakte 65 en de Zuid-Afrikaan 66 en ze delen de veertiende plaats.

Meer KLM Open