DP World Tour

Luiten en Van Driel samen de baan in terwijl Soderberg acht slagen voorsprong heeft

Sebastian Soderberg

De Nederlanders Joost Luiten en Darius van Driel zullen de vierde en laatste dag van het Volvo Car Scandinavian Mixed samen spelen. De twee eindigden na drie rondes met een score van 6-onder en staan daarmee gedeeld 31e. Luiten ging rond in par en Van Driel in 1-boven in de derde ronde van het toernooi. De twee starten morgen vanaf 10.00 uur op de Vasatorps Golfklubb!

Soderberg blaast deelnemersveld uiteen in Scandinavian Mixed

De Zweedse favoriet Sebastian Soderberg gaat de laatste ronde van het Scandinavian Mixed-toernooi in met een indrukwekkende voorsprong van acht slagen, terwijl hij zijn goede recente vorm wil omzetten in zijn eerste overwinning op de European Tour sinds 2019.

De 33-jarige Zweed begon aan zijn thuistoernooi met drie top-drie finishes en haalde de cut op het US PGA Championship in zijn laatste vier starts.

Hij hield dat momentum vast op de Vasatorps Golfklubb in Helsingborg op zaterdag, met rondes van 63, 66 en 66 op respectievelijk donderdag, vrijdag en zaterdag, waarmee hij na 54 holes op 21-onder par staat.

De Schot Calum Hill was Soderbergs naaste uitdager met 13-onder, na acht birdies en drie bogeys voor een score van 67.

De Engelse Alice Hewson was de leidende Ladies European Tour-speler na drie rondes, nog een slag verder op 12-onder samen met thuisfavoriet Alexander Björk en de Spanjaard Santiago Tarrio. Dit weekend spelen mannen en vrouwen in dezelfde groepen voor één prijzengeld en één trofee.

Soderberg begon de dag met een voorsprong van drie slagen en maakte vier birdies op de eerste negen holes om zijn voorsprong uit te breiden tot zes slagen bij de turn. Na opeenvolgende birdies op de 12e en 13e hole stond hij op 21-onder, maar Soderberg liet zijn eerste slag van de week vallen op de 14e hole.

Hij herstelde zich met een birdie op de 15e hole en maakte daarna par om in een sterke positie te verkeren om zijn tweede DP World Tour-titel te winnen.

Hij zei: “Het was al met al super solide. Ik had nog steeds veel goede slagen en veel goede putts, dus ik heb niets te klagen.”

Van Driel en Luiten door in Volvo Car Scandinavian Mixed: Soderberg leidt nog steeds!