PGA Tour

Scheffler met 4 slagen voorsprong de laatste ronde in van het Memorial Tournament

Scottie Scheffler

De Amerikaan Scottie Scheffler gaat met een voorsprong van vier slagen de laatste ronde in van het PGA Tour-evenement in Ohio. De nummer 1 van de wereld heeft met een totaal van 10-onder par een voorsprong van vier slagen op de Muirfield Village Golf Club.

De Canadees Adam Hadwin schoot een 72, waardoor hij op een gedeelde tweede plaats staat met een score van zes onder par, samen met Collin Morikawa, die een grote sprong maakte met een ronde van 68 en de Oostenrijker Sepp Straka (68).

Zowel Scheffler als Hadwin noteerden een bogey op de laatste hole.

Scheffler begon de eerste zes holes met twee onder par, maar een triple-bogey zeven op de negende hole liet hem terugvallen in het peloton en deed zijn voorsprong van drie slagen verdwijnen. De problemen begonnen met een afslag in de bomen. Maar hij herstelde zich met een birdie op hole 10, wat het begin was van drie birdies in zes holes.

Morikawa had een foutloze ronde, met drie van zijn vier birdies tussen holes 12 en 15.

PGA Championship winnaar Xander Schauffele (71) en de Zweed Ludvig Aberg (72) delen de vijfde plaats met vier onder par. De Noor Viktor Hovland, de kampioen van het toernooi in 2023, zakte terug in het klassement na een score van 77 slagen en staat gedeeld 14e op één onder par.

De beste score van de derde ronde was van de Zuid-Koreaan Sungjae Im, wiens 67 slagen hem op een gedeelde 11e plaats bracht met twee onder par.

Scheffler drie slagen voor in het Memorial Tournament