DP World Tour

De 10 van Marcel Siem op hole 9 par 4 van de Vasatorps Golfklubb

De Duitser Marcel Siem heeft laten zien dat zijn mentale veerkracht de afgelopen vijf jaar enorm is gegroeid. Op de eerste dag van het Volvo Car Scandinavian Mixed kwam hij in de problemen op de laatste hole van zijn ronde, hole 9. Na een slechte afslag waarbij zijn bal in de native area terechtkwam, een deel van de golfbaan dat in zijn natuurlijke staat wordt gelaten zonder veel menselijke interventie, besloot hij opnieuw van de afslag te slaan, ditmaal voor zijn derde slag.

Bij zijn bal aangekomen, leek deze tussen stenen en kiezels voor een klein muurtje te liggen. Siem dacht dat dit losse obstakels waren, dus verwijderde hij enkele kiezels en sloeg zijn bal opnieuw. Helaas kwam zijn bal weer achter een ander muurtje terecht, een onderdeel van de golfbaan, voor zijn vierde slag. Hij kon de bal niet slaan en nam een drop voor zijn vijfde slag. Daarna sloeg hij zijn bal op de green voor zijn zesde slag, en met twee putts dacht hij een 8 te hebben gescoord. Toen hoorde hij echter dat het verwijderen van de kiezels en stenen niet was toegestaan, wat hem twee strafslagen opleverde, waardoor zijn uiteindelijke score een 10 werd.

Siem eindigde zijn ronde daardoor met 74 slagen. Wat deed hij in ronde twee? De 43-jarige ging 6-onder par rond en haalde de cut eenvoudig. Met een totaal van 4-onder staat hij nu op de 34e plaats.

“Als ik dit 5 jaar geleden had meegemaakt was er geen club in in mijn tas heel gebleven, je kan dus zien dat ik mentaal erg gegroeid ben!¨, aldus Siem na zijn ronde.