DP World Tour

Louis Oosthuizen wint op Mauritius en Lars van Meijel eindigt als 18e

Het golfparadijs van Mauritius was het podium voor een opwindende wedstrijd vol spannende wendingen en glansprestaties. Louis Oosthuizen, de Zuid-Afrikaanse golfmaestro, stal opnieuw de show door zijn tweede opeenvolgende overwinning te behalen in slechts zes dagen.

Op de prachtige greens van de Heritage La Réserve Golf Club begon Oosthuizen zijn laatste ronde met slechts één slag voorsprong, maar de golfhemel boven de Indische Oceaan was vol van uitdagingen. Medespelers zoals Jacques P de Villiers, Laurie Canter en de vurige Zweed Sebastian Söderberg maakten allemaal aanspraak op de felbegeerde leiding, waardoor een intens gevecht ontstond op de dramatische back nine.

Met een ronde van 69 slagen bewees Oosthuizen echter zijn klasse en vastberadenheid, waarmee hij zijn totale score op 17 onder par bracht. Dit was genoeg om een twee slagen voorsprong te behouden op de vasthoudende Canter, die op de tweede plek eindigde.

De Zuid-Afrikaan de Villiers, de ontketende Söderberg – die de dag afsloot met een fenomenale 63 – en Engeland’s Daniel Brown sloten af op 14 onder par, slechts één slag voor op de getalenteerde Zuid-Afrikaan Jayden Schaper.

De triomf van Oosthuizen tijdens dit evenement betekende ook de kroning van Min Woo Lee als winnaar van de Opening Swing, waarbij de Australiër een prijs van US$200.000 verdiende en een welverdiende plek veroverde in het tweede deel van het DP World Tour-seizoen – de Back 9.

Met deze recente overwinning voegt Oosthuizen nu een glansrijke triomf toe aan zijn carrière, vooral na zijn vijfjarige droogte van toernooizeges. Hij liet zich ook uit over de grillige aard van golf: “Het is een vreemd spel. Ik heb de laatste vijf weken niet veel gespeeld, werkte slechts aan wat kleine dingen. Maar toen begon alles samen te vallen: mijn slagen waren goed en ik zat goed in het putten. Het momentum was gewoon aan mijn zijde.”

Het golf blijft altijd vol verrassingen en wendingen, maar voor nu schittert Louis Oosthuizen als de heerser van de greens op Mauritius, terwijl de Nederlandse trots Lars van Meijel een respectabele 18e plaats behaalde in dit uitdagende toernooi en bijna 13.000 verdiende. Daan Huizing eindigde onderaan het klassement, zijn derde ronde met 80 slagen zorgde daar mede voor.

Oosthuizen stralend aan kop terwijl Huizing en Van Meijel terugvallen in Mauritius Open