PGA Tour

Tiger Woods en zoon Charlie zeven slagen achter bij PNC Kampioenschap

Tiger Woods en zijn zoon Charlie staan acht onder par op het PNC Kampioenschap in Orlando na wat worstelingen met putten; Matt Kuchar en zijn zoon Cameron leiden in Orlando.

Tiger Woods strijdt samen met zijn 14-jarige zoon Charlie, en zijn 16-jarige dochter Sam als caddie voor de eerste keer – het enige wat ontbrak waren genoeg birdies.

De winnaar van vijftien majors en zijn 14-jarige zoon noteerden samen een score van acht onder par 64 in de scramble-format, terwijl Matt Kuchar en zijn zoon Cameron een eagle en 13 birdies maakten in hun ronde van 57 slagen.

“Het had voor ons niet specialer kunnen zijn,” zei Woods na de eerste van twee rondes waarin ze de ergste regen wisten te vermijden maar achter 10 andere teams belandden.

Matt Kuchar en zijn zoon Cameron namen een voorsprong van drie slagen op de teams van Bernhard Langer, Vijay Singh, David Duval en Retief Goosen.

Woods en zijn zoon stonden op acht onder, vertrouwend op de krachtige drives van Charlie, zelfs terwijl ze van een set tees terug moesten, waarbij Woods het merendeel van de approach-shots nam maar beiden niet genoeg birdie-kansen verzilverden.

“Ik sloeg vandaag echt goed vanaf de tee,” zei Charlie. “Ik miste geen fairway en slaagde er toch in om acht onder te scoren. We zijn gewoon niet goed in putten.” Dat zorgde ervoor dat Woods zijn ogen sloot en glimlachte. “Dat vat het goed samen,” zei hij.

Over zijn dochter die voor de eerste keer meedeed op de baan, zei Woods: “Sam was fantastisch. “Dit is de eerste keer dat ze dit heeft gedaan, dus het kon niet specialer zijn geweest voor ons allemaal.

“Voor mij om beide kinderen hierbinnen de touwen te hebben en deel te nemen, te spelen en deel uit te maken van de golfsport op deze manier, kon niet specialer voor me zijn.

Charlie Woods sloeg een drive op de vijfde hole en zwaaide het gedag, terwijl Justin Thomas alleen maar kon kijken en glimlachen. De 14-jarige sloeg ook een knoert van een drive op de 11e hole, zo’n 77 meter voor de green, sloeg een wedge op een 60 cm en draaide zich om en haalde zijn schouders op.

Het PNC Kampioenschap is beperkt tot 20 teams van major-kampioenen van welke tour dan ook, of winnaars van The Players Championship, en een familielid.

Kuchar, winnaar van The Players Championship, heeft gespeeld met beide zoons. Carson neigt meer naar tennis, terwijl Cameron helemaal voor golf gaat. “Het is een leuk gebeuren en zijn progressie is overal geweest,” zei Kuchar.

“Je ziet het hele spel beter worden, of het nu vanaf de tee is, hij heeft een voordeel met lengte en zijn ijzers zijn geweldig.”

Woods speelt pas voor de tweede keer sinds zijn enkeloperatie in april en hij houdt vast aan zijn doel om in 2024 eens per maand te spelen.

De Woods worden zondag in Orlando gekoppeld aan Steve Stricker en zijn dochter, Izzi, voor de laatste ronde.