Ladies Tour

Mayka Hoogeboom stijgt maar Romy Meekers heeft het moeilijk in de tweede ronde Q-School Ladies Tour

De finale van de Q-School Ladies European Tour blijft een zenuwslopende achtbaan vol actie en onverwachte wendingen. Mayka Hoogeboom, met een indrukwekkende score van par op de eerste dag en een stevige 2-onder op de tweede, klom moeiteloos omhoog in het klassement, waardoor ze nu fier de 37e plaats deelt. Een positie die haar een stap dichter bij de felbegeerde top 65 brengt, waarvan de speelsters doorgaan na 72 holes.

Terwijl Hoogeboom (foto) gestaag naar boven klom, kende Romy Meekers een zware terugval. Haar veelbelovende 2-onder op de openingsdag werd volledig weggevaagd door een ongelukkige ronde van 81 slagen, waardoor ze ver terugviel naar de 125e positie in het klassement. Meekers staat voor een uitdaging en zal hard moeten werken om terrein terug te winnen.

Ondertussen blijft de Mexicaanse Fernanda Lira met vastberadenheid de leiding behouden. Na haar indrukwekkende 62 slagen op de eerste dag voegde ze er nu 71 aan toe, waarmee ze met een totaal van 12-onder slechts één slag voorsprong heeft op de Spaanse Luna Sobron Galmes en de Russische Nataliya Guseva, die beide vastbesloten zijn om de top te bereiken.

De strijd om de topplaatsen blijft intens en onvoorspelbaar, met elke slag die het lot van de deelnemers kan veranderen. Met nog ronden te spelen, belooft de finale van de Q-School Ladies European Tour een rollercoaster van emoties en verrassingen te zijn, waar elke golfster vastberaden is om haar stempel te drukken op dit prestigieuze evenement.

Mayka Hoogeboom en Romy Meekers starten goed in de finale van de Q-School Ladies Tour