DP World Tour

Oosthuizen stralend aan kop terwijl Huizing en Van Meijel terugvallen in Mauritius Open

De derde dag van het AfrAsia Bank Mauritius Open bracht niet het gewenste vooruitzicht voor de Nederlandse golfers Daan Huizing en Lars van Meijel. Met respectievelijk 80 en 75 slagen zagen ze hun posities aanzienlijk dalen. Met scores van 3-onder en 7-boven par bevinden Van Meijel en Huizing zich nu op de 34e en 65e plaats.

Het waren vooral de dubbels, triples en zelfs een quadruple bogey die de scores van de Nederlanders negatief beïnvloedden. Huizing worstelde met een 8 op hole 9, een par 4, gevolgd door een dubbel daarna. Ondertussen incasseerde Van Meijel een triple op hole 2 en een dubbel op hole 13.

Terwijl de Nederlanders hun weg naar boven probeerden te vinden, toonde de Zuid-Afrikaanse golflegende Louis Oosthuizen zijn klasse met een verbluffende ronde van 65 slagen. Hiermee klom hij naar een indrukwekkende 14-onder totaal, waarmee hij een voorsprong van één slag nam op zijn landgenoot Jacques de Villiers. Het hoogtepunt van de 41-jarige Oosthuizen waren twee opeenvolgende eagles, waarbij zijn approach op hole 6, een par 4, er uitsprong. Zijn precisie bracht de bal net voor de green, waar hij elegant over een bunker pitchte en rechtstreeks de hole inrolde.

Terwijl Oosthuizen schitterde, beleefden Huizing en Van Meijel een uitdagende dag. Maar in golf kan alles snel veranderen. Met nog een ronde te spelen, blijft de spanning hoog en de kans op een opwindende wending in het AfrAsia Bank Mauritius Open is altijd aanwezig.