Lafeber en Luiten beste Nederlanders

23-08-2007-lafeber.jpg

23-08-2007-lafeber.jpgZandvoort 23 augustus – De Japanner Taichi Teshima en de Fransman Jean-Baptiste Gonnet gaan aan de leiding na de eerste dag van het KLM Open. Beiden gingen op de Kennemer Golf & Country Club rond in 64 slagen (-6). Maarten Lafeber is de beste Nederlander na een ronde 67 (-3). Joost Luiten had een slag meer nodig (68).

Het waaide nauwelijks op de duinbaan in Zandvoort dus werd er laag gescoord. De 64 van de twee relatief onbekende koplopers was een evenaring van het baanrecord. Teshima is de nummer 146 op de Europese jaarranglijst, Gonnet een eerstejaarsprofessional. Zijn 64 kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Dankzij een knappe tweede plaats in de Scandinavian Masters stelde hij vorige week zijn speelrecht voor de European Tour in 2008 veilig. ‘De druk is er daardoor vanaf,’ zei de blije Fransman. Zeven speler delen de derde plaats met 65 slagen, onder wie voormalig US Open kampioen Michael Campbell en David Lynn, winnaar van het KLM Open in 2004.

Maarten Lafeber (foto) maakte een mooie start met 67 slagen, dezelfde score als publiekstrekker Bernhard Langer. Lafeber maakte drie birdies en geen bogeys. Joost Luiten had een slag meer nodig dan Lafeber. Voor Joost Luiten, spelend op goudkleurige schoenen, is het zijn tweede wedstrijd op de European Tour als pro. De Bleiswijker die dit jaar twee toernooien won op de Challenge Tour, de eerste divisie van het Europese golf, was tevreden over zijn openingsronde. ‘Ik kon me goed focussen. Dat is een stuk lastiger op de toernooien van de European Tour met meer publiek en pers.’

Robert-Jan Derksen begon het KLM Open ietwat teleurstellend met 72 slagen (+2). Derksen maakte vijf bogeys en drie birdies. ‘Je slaat altijd wel een paar slechte ballen tijdens een ronde’, zei Derksen. ‘Nu sloeg ik bijna allemaal slechte ballen. Ik heb misschien één goede drive geslagen. Ik miste ook veel korte putts, dat gebeurt me anders nooit.’

Twee minder bekende professionals, Ruben Wechgelaer en Robin Swane, gingen rond in 70 slagen (par) en hebben alle kans om de cut, de schifting na twee ronden, te overleven.

Het KLM Open wordt van 23-26 augustus gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club en wordt ondersteund door KLM, KPMG en ABN AMRO.