KLM Open 2007 van start

Image Vanochtend is het startsein gegeven voor het KLM Open 2007. Tony Finau en Taichi Teshima vertrokken al om 7.30 uur en hadden duidelijk geen moeite met het vroege tijdstip. Finau, de 17-jarige Amerikaanse longhitter, kwam binnen in 68 slagen (2 onder par). De Japanner Teshima overtrof dit door een voortreffelijke ronde van 64 slagen (-6) waarin hij 6 birdies noteerde. Hiermee is de Japanner vooralsnog de leider in het clubhuis.

Robert-Jan Derksen (foto) had een minder succesvol begin van het toernooi. Door een ronde van 2 boven par (5 bogeys tegenover 3 birdies) wordt het nog een flinke klus om morgen de cut te halen. Zeker gezien de goede scores die vandaag gemaakt zijn.

Maarten Lafeber daarentegen is bezig met een goede ronde en staat na 12 holes 3 onder par. Hiermee is Lafeber de enige Nederlander die vooralsnog onder par speelt.

Van de grote namen die hun ronde al hebben voltooid deden Bernhard Langer en Simon Khan het goed. Beiden hadden 67 slagen nodig om hun ronde te voltooien (3 onder par). Nick Dougherty deed er 2 slagen meer over.

Gonzalo Fernandez-Castaño was beduidend minder tevreden. Door een ronde van 72 slagen verkeert hij in dezelfde situatie als Robert-Jan Derksen, en zal ook hij morgen een erg goede ronde moeten afleveren om er in het weekend bij te zijn.