KLM Open 2007 – Joost Luiten tweede in Zandvoort, Ross Fisher wint

26-08-2007-fisher.jpg

26-08-2007-fisher.jpgWat een spannende finale in het KLM Open op zondag. Joost Luiten die langzaam tijdens zijn ronde omhoog klimt in het klassement en een leider die op een gegeven moment door twee drie putts gelijk met Luiten op het scorebord komt te staan. De birdie putt van Ross Fisher op de 18e gaf hem zijn eerste overwinning op de European Tour. Luiten had eerder eveneens birdie op dezelfde hole gemaakt.

Maar wat de meeste toeschouwers toen nog niet wisten was dat Fisher iets op hole 12 had gedaan wat eerst moest worden uitgezocht. Fisher had tijdens zijn stand een takje bewogen dat vast zat in de grond, de vraag was dus of hij daarmee zijn stand of ligging verbeterd heeft.

26-08-2007-ruling.jpgEen referee moest daarvoor eerst met Fisher naar de plek des onheils en bekeek ter plekke wat er gebeurd was. Fisher liet zien wat hij gedaan had en antwoordde eerlijk dat hij niet met zekerheid kon zeggen of hij iets aan zijn ligging had veranderd. "Tijdens mijn stand heb ik het takje aangeraakt maar volgens mij is het daarna weer op dezelfde plek teruggekomen." De organisatie reed vervolgens met Fisher naar de opnamestudio van de European Tour en bekeek daar de beelden en concludeerde gelukkig dat de ligging en stand niet verbeterd waren. Fisher kon toen opgelucht ademhalen en eindelijk de beker in ontvangst nemen.

"Toen ik mijn birdie putt maakte op de 18e kreeg ik bijna tranen in mijn ogen, ik kon mijn geluk niet op. Toen ik vervolgens werd geconfronteerd met het feit op de 12e hole kon ik wel door de grond zakken. Gelukkig viel het later mee, maar ik heb de spannendste 30 minuten van mijn leven meegemaakt tot nu toe denk ik."

Luiten eindigde op de tweede plaats wat hem een flinke cheque opleverde van ruim 177.000 euro. De winnaar Fisher pakte een cheque van ruim 266.000 en het speelrecht voor twee jaar op de European Tour.