KLM Open – Kaymer na dag 2 op 6 onder par

10-09-2010-kaymer

10-09-2010-kaymerOok vandaag met een vroege start van 08:20 uur scoorde Martin Kaymer een ronde van 67. Op de eerste negen waren de greens wat beter en dat resulteerde nog in drie birdies. Op de 2e negen resteerde negen keer par.

Veel spelers klagen over het wispelturige karakter van de greens, zo ook Martin Kaymer. Erg hobbelig, onvoorspelbaar en ’s middags waarschijnlijk nog minder dan ’s ochtends. Toch is Kaymer tevreden over zijn ronde, hij had graag wat lager willen scoren omdat hij zichzelf met sterk spel voldoende kansen gaf. Toegegeven, eenmaal een mindere drive die in de bossen belandde, maar dat werd kundig gered met een par. De tweede negen waren allemaal “easy pars” zoals de ontspannen ogende Kaymer het verwoordde.

Rechte slagen vanaf de tee is de “key” voor een goede ronde hier op de Hilversumsche Golfclub. Wel kansen op birdie, maar dan moeten de greens ook wat beter meewerken. Het blijkt dat de kwaliteit van de greens toch het gesprek van de dag is onder de spelers en caddies. De omstandigheden waren wat moeilijker dan gisteren, pins op lastige posities en de wind uit een andere hoek.

Solide spel van Kaymer zoals eigenlijk al het hele seizoen al het geval is geeft hem ook vertrouwen voor zijn debuut op de Ryder Cup. Zijn voorbereiding voor de Ryder Cup is in volle gang en het KLM open maakt daar deel van uit. De komende weken gaat Kaymer nog naar Chicago en Phoenix, o.a. voor een fotoshoot voor Taylor Made. Dan wat rust en op weg naar Wales. Kaymer is al een groot golfer, en successen tijdens de Ryder Cup kunnen zijn ster verder doen rijzen.