KLM Open 2010

KLM Open – Joost Luiten stevig in de top 10

10-09-2010-joostluiten

10-09-2010-joostluitenVoor Joost Luiten ligt alles nog open. Na de tweede ronde op het KLM open staat Joost Luiten stevig met 6 onder par in de top 10. De vroege starters op deze regenachtige vrijdag bleken toch wel in het voordeel.

Vandaag het clubhuis binnenkomen voor de regen met een score onder par kan op zondag wel eens een zeer belangrijk verschil maken. Zijn medespelers, de ervaren Thomas Levet en Soren Hansen, konden met scores van respectievelijk par en +2 niet tippen aan de jonge en talentvolle Bleiswijker.

Een ronde met 5 birdies geeft aan met welke balcontrole Joost de Hilversumsche kan aanvallen. Gemakkelijk was het zeker niet getuige de 4 bogeys die voornamelijk te wijten waren aan het korte werk. Normaal gesproken worden de wat mindere afslagen hersteld met uiterst efficiënt kort spel. Tot tweemaal toe verkoos Joost zijn putter boven een wedge om van vlak buiten de green zijn par te redden. Ook tot twee maal toe was een bogey het gevolg. Gevraagd naar de reden van deze keuze antwoordde Joost dat de gesteldheid van de greens hem onvoldoende vertrouwen gaf om zijn wedge te gebruiken. De baan speelde vandaag sowieso moeilijker dan gisteren. De wind was lastiger en de holes waren moeilijker gestoken. “Joost, heb je al dat gevoel van 2007?”, werd er gevraagd. “Wat was er dan”, was zijn eerste spontane reactie. Al snel realiseerde Joost zich dat zijn tweede plaats op de Kennemer werd bedoeld. “Nee, daar heb ik geen moment aan gedacht, mijn focus ligt op het hier en nu!” Na de persconferentie werd al snel de richting naar de Driving Range gekozen. “De mindere afslagen waren het gevolg van een standaard foutje in mijn swing wat soms kan opspelen. In de backswing ben ik wel eens te gehaast”, vertelde Joost. “Daar ga ik nu aan werken!”