Robert-Jan Derksen en Rowin Carron missen het weekend in Hilversum

10-09-2010-caron

10-09-2010-caronVoor Robert-Jan Derksen is het KLM Open hoogstwaarschijnlijk voorbij. Na een openingsronde op donderdag van 73 slagen wist hij op vrijdag zich wel te verbeteren met 70 slagen maar dat werden er waarschijnlijk 3 teveel. Het toernooi was ook voorbij voor Rowin Carron (foto)

De cut in Hilversum zal rond par komen te liggen en zoals het er nu naar uit ziet, misschien zelfs daaronder. Ook voor Rowin Caron was het KLM Open voorbij. Na een fantastische openingsronde van 67 slagen werden er nu 9 meer verbruikt. Misschien was het toch de druk en de belangstelling die de 17-jarige spelet dit keer parten speelde.

Caron maakte zijn grootste fout op de 11e hole (par 4) waar een 8 liet noteren, dat kostte hem het toernooi. “Ik sloeg mijn tweede slag naast de green onder allemaal takken, met bijna geen swing probeerde ik hem eruit te pitchen, maar topte hem nog een stuk verder de rotzooi in. Na nog een poging nam ik een strafslag, miste vervolgens mijn putt en een 8 was het resultaat. Mijn swing voelde vandaag niet zo aan als gisteren, ik had dan ook andere beslissingen moeten nemen, ik heb er in ieder geval van geleerd.”

Voor Jurriaan van der Vaart zal het de aankomende uren spannend worden. Hij staat na twee ronden van 70 slagen gelijk par aan de baan en dat kan dus de cut worden maar ook net niet. Aan het eind van de tweede ronde zal duidelijk worden wie van de Nederlanders wel in het weekend te zien zullen zijn, de hoop is dat dat er meer dan drie zullen zijn!