KLM Open – Blije gezichten op The Dutch

05 09 2016 green

05 09 2016 greenOp dinsdag waren al veel spelers hun oefenronden aan het spelen op de mooie golfbaan van The Dutch in Spijk waar donderdag aanstaande het KLM Open 2016 gaat beginnen. In de middag stond voor velen de pro-am op het schema. Een van de amateur deelnemers was Prof. mr. Pieter van Vollenhoven die trouwens over een aardige swing leek te beschikken. Ook een van zijn zonen speelde mee en als professional hadden zij de linkshandig spelende Australiër Richard Green (foto) in hun flight. Veel professionals gebruiken de pro-am om de baan een beetje te verkennen. Zo werden er vanaf de afslag vaak meerdere ballen afgeslagen om te kijken welke lijn het best is. Zo kan op hole 2 de dogleg afgesneden worden of een bal rechtdoor geslagen worden, waarmee de speler een langer tweede schot overhoudt. Ook hier sloegen de professionals vaak twee ballen om te kijken wat ze op donderdag het beste kunnen doen.

Opvallend waren de vaak ontspannen gezichten van de professionals. Zij leken aardig te genieten van de baan en hun gezelschap. Tijdens de pro-am werd er wel vaak naar ballen gezocht naast de fairway want net als op de Kennemer is de rough daar ook funest. Een bal ruim links of rechts naast de fairway kan weleens betekenen dat een nieuwe bal in het spel moet worden gebracht want de kans dat de bal teruggevonden wordt is klein.

Ook tijdens het voorspelen van de spelers en de pro-am was wat publiek aanwezig. Vol bewondering was er naast de green af en toe licht applaus te horen wanneer een van de amateurs of professionals zijn bal dicht bij de hole had geslagen. Tijdens het echte toernooi zal het applaus ver te horen zijn en dat maakt de sfeer er alleen maar beter op.