Amateur Michelle Wouters bijt op KLM Open spits af in Beat The Pro

06 09 2016 klm

06 09 2016 klmMichelle Wouters uit Rotterdam bijt donderdagmorgen op het KLM Open in Spijk rond 08.37 uur het spits af in Beat The Pro. De 27-jarige golfamateur, lid van Golfclub Cromstrijen, neemt het op hole 14 op tegen de Zweed Björn Åkesson, de Nederlander Philip Bootsma en de Canadees Richard T. Lee.

Dat drietal gaat om 07.40 uur als eerste flight vanaf hole 10 de baan in en wordt een uur later op de spectaculaire hole 14 verwacht. Op de Beat The Pro-hole zijn rondom tribunes gebouwd waardoor dit stukje van de golfbaan de aanblik van een arena heeft gekregen. Ook zal onder meer een deejay voor de nodige sfeer zorgen.

Als Wouters, met handicap 3.7 zelf een goede amateurspeelster, op de par-3 hole van 122 meter de bal dichter bij de hole slaat dan de drie heren, wint ze twee KLM-tickets naar een Europese bestemming.

In totaal doen bijna tachtig amateurs mee aan Beat The Pro tijdens het KLM Open, verdeeld over de eerste en de derde speeldag (zaterdag 10 september). Op deze dagen en op vrijdag 9 september zijn voor bezoekers met enige golfervaring in een speciale slagkooi ook nog enkele plekken in Beat The Pro te verdienen.

Niet alleen de amateurs, maar ook de professionals van European Tour kijken uit naar deze wereldprimeur. ‘De spelers juichen meer spektakel en entertainment tijdens de ronde zeker toe’, aldus Joost Luiten, Nederlands beste professioneel golfer. ‘Maar we willen op deze hole natuurlijk niet onder doen voor een amateur, want dat betekent gezichtsverlies.’

Tickets voor het KLM Open zijn online te verkrijgen via klmopen.nl of aan de kassa.