Joost Luiten houdt zicht op zijn tweede titel in KLM Open

10 08 2016 joost

10 08 2016 joostDankzij een birdie op de laatste hole stelde Joost Luiten zichzelf en duizenden golffans in de derde ronde een mooie finale van het KLM Open in het vooruitzicht. Met nog 18 holes te spelen heeft de Bleiswijker morgen nog alle kans op het winnen van de titel.

Soms ging het stroef, zichtbaar minder makkelijk dan op vrijdag, maar Luiten wilde vandaag zeker niet klagen over zijn ronde. ‘Op zich speelde ik niet heel slecht, maar ik scoorde minder goed dan vrijdag. Ik had wat meer puttjes willen en kunnen maken. Ik doe nog mee, dat telt nu.’

Op de eerste negen holes kreeg Luiten heel wat meer kansen op birdie dan hij maakte (twee). Daarna volgde na 51 holes voor hem dan toch de eerste bogey van het toernooi. ‘Maar mentaal zit het dit toernooi goed. Ik blijf rustig, waar ik de afgelopen twee maanden misschien iets te snel opgefokt raakte na een tegenvaller. Nu heb ik met maar één bogey ook niet veel reden gehad om me op te winden, maar toch. Op deze baan moet je in positie zijn. En dat gaat me deze week goed af. Ik speel met mijn verstand. Dat moet ik in de slotronde ook doen’, aldus Luiten, die al wel na één dag zijn courserecord op The Dutch is kwijtgeraakt. De Zuid-Afrikaan Brendon Stone kwam in zijn ronde weinig obstakels tegen en deed het met een ‘63’ nog een slag beter dan Luiten op vrijdag.

ERVARING
Lange tijd leek Nino Bertasio als leider aan de laatste dag te beginnen. Maar de 28-jarige Italiaan verspeelde op de slothole met een dubbel bogey de leiding aan Scott Hend, die vorige week tweede werd in de Omega Masters. De Australiër staat op -14, Bertasio op -13 en Luiten voert een kwartet spelers op -11 aan.
‘Drie slagen is niet veel. Ik maak op 18 een birdie, Bertasio een dubbel bogey. Dat zijn al drie slagen. Er kan dus nog van alles gebeuren. Hend speelt wel al weken sterk, weet ook wat het is om voor de winst te spelen. Dat geldt voor meer jongens die nog redelijk dichtbij staan. En ook voor mij. Ik weet wat winnen in het KLM Open is en dat gevoel neem ik morgen zeker mee de baan in. Die ervaring kan heel belangrijk zijn.’

DOEL
Wil Besseling heeft morgen ook een mooi doel voor ogen. Na een ronde zonder bogeys in 68 slagen steeg hij gisteren naar een plek bij de beste veertig (36ste). Als hij die positie consolideert, verbetert de Noord-Hollander zijn beste klassering ooit in het KLM Open (45ste, 2015).
Maarten Lafeber kon in de derde ronde helaas geen progressie boeken. Met drie boven par bleef hij onderin het klassement hangen. Lafeber gaat morgen iets over half acht met een andere routinier, Robert Karlsson, als eerste de baan in.

BEAT THE PRO
Vandaag beleefde het vernieuwende onderdeel Beat The Pro in het KLM Open de tweede en laatste dag. Opnieuw slaagde een amateur erin om de bal op hole 14 dichter bij de hole te slaan dan de drie professionals. Ook Robert-Jan Derksen waagde tegen drie oud-collega’s op de European Tour een kansje en bleek het nog niet te zijn verleerd. De tot arena omgebouwde hole 14 zat vandaag met enkele duizenden toeschouwers een groot deel van de dag helemaal vol.

Tickets voor de slotdag van het KLM Open zijn online te verkrijgen via klmopen.nl of aan de kassa.

(Foto:Golfsupport.nl)