KLM Open – Luiten, Lafeber en Besseling door, Wiesberger leidt!

Bernd Wiesberger

Bernd WiesbergerDrie van de 12 Nederlanders zijn er in geslaagd om de cut en daarmee het weekend van het KLM Open 2016 te halen. Joost Luiten viel op vrijdag op door de laagste ronde van het toernooi tot nu toe te spelen namelijk 64 slagen! Hij steeg daardoor naar de tweede plaats met een score van 9-onder par. Maarten Lafeber en Wil Besseling waren de andere twee gelukkigen. Zij staan voor het toernooi op 1-onder en dat was dan ook de cut in het toernooi.

Rowin Caron, gisteren nog met 66 slagen de hoogst genoteerde Nederlander, leek vooral in het begin van zijn ronde last te hebben van de druk. Een bogey, dubbel bogey en bogeys op 4 en 5 gooide de Nederlander ver terug in het klassement. De birdies op 6 en 7 werden met een glimlach verwelkomt. Maar de drie bogeys in zijn tweede negen en slechts 1 birdie zorgden ervoor dat hij zijn tweede ronde in 77 slagen deed en daarmee met +1 de cut met twee slagen miste.

Daan Huizing en Michael Kraaij eindigden het toernooi met par en hadden dus 1 slag teveel. Lars van Meijel en Peter Melching eindigden met +3. Taco Remkes, Maarten Bosch, Vince van Veen, Robbie van West, David den Dungen, Ralph Miller, Philip Bootsma en Wouter de Vries konden ook naar huis.

In het toernooi nam de Oostenrijker Bernd Wiesberger (foto) de leiding. De Italiaan Nino Bertasio en de Engelsman Mark Foster hebben samen met Luiten de gedeelde tweede plek in het toernooi.