Justin Rose komt naar het KLM Open

15-08-2008-rose.jpg

15-08-2008-rose.jpgWeer een speler uit de mondiale top-15 op de Kennemer

Amsterdam – De Engelsman Justin Rose zal volgende week ook te zien zijn in Zandvoort tijdens het KLM Open. Het is precies tien jaar geleden dat hij in het KLM Open zijn debuut maakte als professionele golfer. Vorig jaar was Rose de beste golfer van de European Tour toen hij na winst in het slottoernooi, de Volvo Masters, de ranglijst aanvoerde.

Justin Rose (foto) bezet de twaalfde plaats op de wereldranglijst en is daarmee, naast Henrik Stenson (nummer 6), de tweede speler uit de top-15 van de wereld die in het KLM Open gaat starten. Hiermee is het deelnemersveld, dat al het sterkste veld ooit is, nog sterker geworden.

“We zijn erg blij dat Justin voor Nederland kiest om zijn kansen voor de Ryder Cup te vergroten,” aldus Toernooidirecteur Daan Slooter. “Rose is een van de beste spelers ter wereld van de afgelopen twee jaar en een geweldige aanwinst voor het KLM Open.”

De 28-jarige Rose won vorig jaar de Order of Merit van de European Tour en eindigde in alle Majors in de top-15. Hij won totaal vier toernooien op de European Tour en vorige week eindigde hij in de top-10 van het laatste Major van het jaar, de US PGA.

Opvallend is dat Chris Wood, die in het laatste Brits Open als amateur vijfde werd, volgende week als professional zal meespelen, precies tien jaar nadat Rose als amateur vierde werd in het Brits Open en daarna debuteerde als professional op de Hilversumsche.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF.

www.klmopen.nl