DP World Tour

Joost Luiten en Daan Huizing schitteren op Omega European Masters

Het Omega European Masters golftoernooi in het prachtige Zwitserse landschap heeft Nederlandse golfers Joost Luiten en Daan Huizing in de schijnwerpers gezet. Terwijl Wil Besseling en Darius van Driel het toernooi na twee dagen moesten verlaten, wisten Luiten en Huizing zich te kwalificeren voor het weekend.

Joost Luiten, de gerenommeerde Nederlandse golfer, klom naar een gedeelde 8e plaats na een indrukwekkende tweede ronde van 66 slagen. Daan Huizing, een opkomend talent in het Nederlandse golf, presteerde eveneens sterk met rondes van 67 en 68 slagen, waarmee hij momenteel op de 33e plaats staat.

Helaas misten Wil Besseling en Darius van Driel de cut met slechts één slag. Besseling, die op de eerste dag nog schitterde met een ronde van 66 slagen, had op de tweede dag 72 slagen nodig om de baan rond te gaan. Van Driel wist evenmin de cut te halen, ondanks twee degelijke rondes van 69 slagen (-2).

Het toernooi wordt momenteel geleid door de Engelse golfer Matt Fitzpatrick, die op zijn 29e verjaardag een voorsprong van één slag nam na indrukwekkende rondes van 63 en 65 slagen. Fitzpatrick heeft een bijzondere relatie met de Crans-sur-Sierre Golf Club, waar hij eerder kampioen werd in 2017 en 2018. Zijn jongere broer, Alex Fitzpatrick, staat ook in de top met tien onder par, na een ronde van 65. De Fransman Romain Langasque deelt de derde plaats met dezelfde score.

Matt Fitzpatrick heeft een extra motivatie om goed te presteren, aangezien een gedeelde zevende plaats hem zou kwalificeren voor het Ryder Cup-team via de World Points List. Er zijn echter nog steeds vier spelers die zich theoretisch kunnen kwalificeren via de Europese Puntenlijst, waaronder Adrian Meronk, die momenteel negen onder par staat na een sterke tweede ronde.

Het Omega European Masters belooft een spannend weekend vol golfactie te worden, met Nederlandse golfers die hun vaardigheden laten zien en Fitzpatrick die op weg is naar een mogelijke derde overwinning op deze historische baan. Spannend om te zien welke golfer er uiteindelijk als winnaar uit de bergen zal komen!

Nederlandse golfers onder par in het Omega European Masters in Zwitserland