Ladies Tour

Goede start van Anne van Dam in Ierland waar Diksha Dagar leidt

In het KPMG Women’s Irish Open in Ierland heeft de Nederlandse golfster Anne van Dam een goede start gemaakt met een score van 3-onder par, waarmee ze gedeeld 13e staat. Pasqualle Coffa begon met +1 en Romy Meekers met 3-over in het toernooi.

De Indiase golfspeelster Diksha Dagar presteerde uitstekend met een openingsronde van 65 slagen (-7) en leidt daarmee in het toernooi. Ze maakte zeven birdies tijdens haar ronde en was bogey-vrij, wat haar naar een score van zeven onder par bracht. Dagar was tevreden met haar prestatie en merkte op dat ze veel had gewerkt aan haar putting en dat dit zich nu uitbetaalde.

De Amerikaanse Gurleen Kaur en de Franse Emma Grechi staan op een gedeelde tweede plaats met een score van zes onder par. Kaur, die haar rookieseizoen speelt op de LET, had slechts één bogey op haar scorekaart en maakte zeven birdies. Grechi begon haar dag met een bogey maar herstelde zich met een adelaar en nog eens vijf birdies.

De Zuid-Afrikaanse Casandra Alexander en de Australische Kirsten Rudgeley delen de vierde plaats met een score van vijf onder par. Alexander maakte haar enige bogey van de dag op de 10e hole, terwijl Rudgeley een sterke ronde liep met drie opeenvolgende birdies.

In totaal staan zeven spelers op een gedeelde zesde plaats met een score van vier onder par, waaronder de titelverdediger Klara Davidson Spilkova.

Het lijkt erop dat de competitie goed van start is gegaan en het belooft een spannend toernooi te worden met veel getalenteerde golfsters in de mix.