DP World Tour

Nederlandse golfers onder par in het Omega European Masters in Zwitserland

CRANS-SUR-SIERRE – Het Omega European Masters in Zwitserland is van start gegaan en de Nederlandse golfers hebben zich van hun beste kant laten zien tijdens de openingsronde. Joost Luiten, Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel zijn allemaal onder par gestart op de prachtige Crans-sur-Sierre Golf Club.

Luiten en Besseling lieten indrukwekkende prestaties zien met een score van 4-onder par, oftewel 66 slagen. Hiermee wisten ze zich te plaatsen bij de beste 20 spelers in het klassement, waar ze een gedeelde 19e plaats innamen. Huizing volgde met een score van 67 slagen, slechts 1 slag meer dan zijn landgenoten. Darius van Driel ging de golfbaan af met een score van 1-onder par.

De Engelsman Matt Fitzpatrick en nog vijf andere spelers deelden de leiding met een score van 7-onder par na een dag van lage scores. Fitzpatrick, tweevoudig kampioen van dit evenement, zette een indrukwekkende bogey-vrije ronde neer met 63 slagen. Hij deelde de koppositie met landgenoot Eddie Pepperell, de Deen John Axelsen, de Spanjaard Nacho Elvira, de Maleisiër Gavin Green en de Japanner Masahiro Kawamura.

De 29-jarige Fitzpatrick (foto), die in het verleden al succesvol was op dit toernooi, was opgetogen over zijn prestatie: “Ik speelde briljant. Ik heb maar twee slechte schoten geslagen, één waarmee ik wegkwam en één waarmee ik op en neer ging, dus dat is net zo goed als ik al een tijdje heb gespeeld.”

Het belooft een spannend vervolg te worden op het Omega European Masters, waarbij de Nederlandse golfers vastberaden zijn om hun positie in het klassement te verbeteren. De concurrentie is echter sterk, met spelers zoals Fitzpatrick die erop gebrand zijn om hun succes voort te zetten en te strijden om de overwinning.