Joburg Open: Lars van Meijel 7e waar Joachim B Hansen wint

Zijn scores werden gedurende het toernooi steeds lager met uiteindelijk een gedeelde 7e plaats in het Joburg Open. Lars van Meijel wist zijn scores op de golfbaan van de Randpark Golf Club steeds lager te krijgen. Opende hij in het toernooi met een ronde van 70 slagen op donderdag op vrijdag werd het een ronde van 69 slagen op zaterdag 67 slagen en op zondag ging hij rond in 66 slagen, zijn laagste ronde, om daarmee zijn score op 12-onder te krijgen. In zijn ronde dit keer maar 1 bogey maar wel 6 birdies.

Daan Huizing die een lange tijd de beste Nederlander was in het toernooi eindigde uiteindelijk met 2-onder op de gedeelde 51e plaats. Hij ging gedurende het toernooi rond in 69, 70, 74 en 69 slagen.

Eerder misten Darius van Driel (par na twee ronden) Joost Luiten en Wil Besseling (+3) de cut die op 1-onder kwam te liggen.

De twee bogeys aan het eind van zijn ronde op de 17e en 18e voor de 20-jarige Zuid-Afrikaan Wilco Nienaber zorgde ervoor dat hij met 17-onder net geen play-off kon spelen tegen de 30-jarige Deen Joachim B Hansen (foto) die met 19-onder zijn ronde had geëindigd en daarmee het toernooi in Zuid-Afrika won. Het werd voor de Deen zijn eerste overwinning op de European Tour.

Van Meijel had samen met Norris Shaun en Benjamin Follett-Smith met 66 slagen de laagste ronde van de dag!

Joburg Open: Flinke sprong in klassement voor Lars van Meijel 

Joburg Open: Huizing door Van Meijel misschien maar Luiten en Besseling missen de cut!

Joburg Open: Huizing Van Driel en Van Meijel starten onder par in Zuid-Afrika