Joburg Open: Huizing Van Driel en Van Meijel starten onder par in Zuid-Afrika

Daan Huizing had de beste opening in de eerste ronde van het Joburg Open in Zuid-Afrika. De 30-jarige kwam met 4 birdies en 2 bogeys van de Randpark Golf Club net buiten Johannesburg. Zijn twee-onder brengt hem op de gedeelde 35e plaats. Ook Darius van Driel en Lars van Meijel wisten hun eerste ronde eveneens onder par te eindigen.Met 4 birdies en 3 bogeys voor Van Driel en 5 birdies en 4 bogeys kwamen de twee op 1-onder en daarmee staan zij gedeeld 61e.

En Wil Besseling en Joost Luiten? Ai, die eindigden helaas ruim boven par na hun eerste ronde. Luiten had in zijn ronde een dubbel bogey, 5 bogeys en 4 birdies, Besseling maakte 5 bogeys en helaas maar 2 birdies. De twee delen met +3 de 129e plaats waar waarschijnlijk de spelers na hun ronde van vrijdag rond 1-onder doorgaan naar het weekend. 

De Zuid-Afrikanen Wilco Nienaber (foto) en Shaun Norris namen met 63 slagen (-8) de leiding. De Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman deelt samen met Aaron Cockerill met 7-onder de tweede plaats. 

De 31-jarige Italiaan Andrea Pavan en tweevoudig winnaar van een European Tour event begon het toernooi echt dramatisch. De in 2010 geworden professional toen met een handicap van +5 begon met een amateurscore van +12, 83 slagen en kwam daarmee op de laatste plaats in het klassement. Hij maakte onder andere een 8 op een par 4 een triple op een par 5 en een dubbel bogey op een par 4.