Kwalificatiedata PING Junior Solheim Cup bekend

De PING Junior Solheim Cup heeft het kwalificatieschema bekend gemaakt voor het komende tweejaarlijkse evenement van 1 tot 2 september 2021 dat gespeeld wordt op de Sylvania Golf & Country Club in Ohio in de VS.

De weg naar Ohio begint al in januari 2021 voor Europa’s beste junior amateursterren, met het eerste kwalificatie-evenement dat wordt georganiseerd op het Portugese International Ladies ‘Amateur Championship en het laatste evenement dat in juli wordt afgesloten op het European Ladies’ Amateur Championship in Alwoodley GC, Engeland.

Met tussendoor tussenstops in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Nederland en Ierland, zullen de zes leidende spelers zich automatisch kwalificeren om Team Europe te vertegenwoordigen tijdens de zeven maanden durende race en nog eens zes worden geselecteerd door de team Europe Captain, Annika Sorenstam en de selectie panel. In het geval van een gelijke stand in het individuele klassement, wordt de teamselectie bepaald op basis van de European Women’s Amateur Ranking.

De PING Junior Solheim Cup, die voor het eerst werd gespeeld in 2002, volgt een soortgelijk format als de Solheim Cup, met 12 Europese junior amateurs (geboren in 2003 en later) versus hun Amerikaanse tegenhangers en heeft enkele van ’s werelds toonaangevende spelers voortgebracht, waaronder de Europese sterren Georgia Hall, Charley Hull en Carlota Ciganda, evenals Amerikaanse talenten, Lexi Thompson, Paula Creamer en de zusjes Korda, Jessica en Nelly.

Annika Sorenstam, tienvoudig grote winnaar en voormalig aanvoerder van de Solheim Cup, zei over het schema: “Ik kijk ernaar uit om de meisjes in 2021 te zien spelen met het oog op het maken van Team Europe. Ik ben ook opgewonden om hen te motiveren en te inspireren door middel van de Captain’s Letters die ik hen zal sturen, terwijl ik hen aanmoedig om op hun best te spelen. Mijn herinneringen aan de Solheim Cup zijn enkele van de beste die ik heb uit mijn professionele carrière en ik kan niet wachten om een ​​aantal van die ervaringen met de meisjes te delen. “

De 2021-editie vindt plaats van 1 tot 2 september 2021 in Sylvania Golf & Country Club, op 15 minuten van de Solheim Cup-locatie, Inverness Club. Na de PING Junior Solheim Cup zullen de teamleden elkaar ontmoeten, leren en geïnspireerd worden door de professionele spelers die meedoen aan het grootste sportevenement voor vrouwen ter wereld.

Zie hieronder voor een gedetailleerd overzicht van de kwalificaties

27-30 januari Portuguese International Ladies’ Amateur Championship – Montado Golf, Portugal
3-7 maart Spanish International Ladies’ Amateur Championship – Real Sevilla GC, Sevilla, Spanje
1-5 april French International Lady Junior Championship – Saint-Cloud GC, Frankrijk
3-5 juni German Girls’ Open – GC St. Leon-Rot, Duitsland
8-12 juni The Women’s Amateur Championship Hunstanton GC, Norfolk, Engeland
14-17 juni ANNIKA Invitational Europe Isabergs GK, Zweden
6-10 juli European Girls’ Team Championship – Hilversumsche GC
6-10 juli European Ladies’ Team Championship Royal County Down GC, Ierland
21-24 juli European Ladies’ Amateur Championship Alwoodley GC, Engeland