Joburg Open: Huizing door Van Meijel misschien maar Luiten en Besseling missen de cut!

Update 21-11-2020 8:51 Alleen Daan Huizing en Lars van Meijel zijn er in geslaagd om de cut te halen. Darius van Driel eindigde met par met 1 slag te veel en Joost Luiten en Wil Besseling wisten al dat zij met +3 deze ook gingen missen.

Na wat vertragingen door slecht weer op een rond de golfbaan van de Randpark Golf Club tijdens het Joburg Open, wisten nog niet alle spelers hun tweede ronde op vrijdag te eindigen en onder hen Darius van Driel en Lars van Meijel.  

Daan Huizing wist zijn tweede ronde met 70 slagen te eindigen en kwam voor het toernooi op 3-onder. Van Meijel staat nu nog op 4-onder maar moet nog 5 holes spelen en laat dat nou juist de holes zijn waar hij gisteren veel bogeys maakte. De hoop is dat hij op de resterende holes niet al te veel fouten maakt en dan is hij er ook bij in het weekend. Van Driel moet nog 6 holes uitspelen zaterdag vroeg. Hij staat nu voor het toernooi op +1 dus zal wat birdies nodig hebben om ook het weekend te halen.

Joost Luiten (foto met Nienaber boven) en Wil Besseling zijn er nu al zeker van dat zij de cut niet gaan halen. Beiden wisten na hun ronde van donderdag van 74 slagen dit keer wel met 69 slagen hun tweede ronde onder par binnen te brengen maar met +1 zullen zij helaas het toernooi moeten verlaten.

De 34-jarige Jacques Blaauw (foto) leidt voorlopig in het klassement met 13-onder. De Zuid-Afrikaan heeft 1 slag voorsprong op zijn landgenoot Wilco Nienaber. Aaron Cockerill en Joachim B Jansen volgen met 10-onder maar de laatste moet nog 2 holes uitspelen. 

Wij schreven gisteren al over de 31-jarige Italiaan Andrea Pavan en tweevoudig winnaar van een European Tour event. Hij ging op donderdag in 83 slagen en op vrijdag in 79 slagen en verliet het toernooi op met een score van +20!