Nick Faldo opent tweede Championship golfbaan Vattanac Golf Resort in Cambodja

Scottsdale, Ariz. (17 november 2020) – Troon®, de leider in clubmanagement, ontwikkeling en marketing, is verheugd de opening aan te kondigen van de tweede door Sir Nick Faldo ontworpen Championship Course op Vattanac Golf Resort in Phnom Penh, Cambodja. De nieuw geopende ‘West Course’ zal ook worden beheerd door Troon International, de internationaal opererende divisie van Troon, die zes maanden geleden werd ingebracht door de heer Vattanac.

De opening van de “West Course” sluit aan bij de “East Course” die tijdens de recente World Golf Awards werd erkend als ‘Beste golfbaan van Cambodja’. De World Golf Awards viert en beloont uitmuntendheid in golf en maakt deel uit van de World Travel Awards. De “East Course”, met een indrukwekkend karakter en opvallende identiteit, wordt door golfers over de hele wereld geprezen. Gelegen in een betoverende natuurlijke omgeving, is de “East” een strategische golfbaan die gebruik maakt van dramatische waterpartijen, creatief bunkeren en verschillende vormen van inheemse fauna om golfers van alle niveaus uit te dagen.

Sir Nick Faldo heeft beide Championship Courses ontworpen bij Vattanac Golf Resort en de nieuwe “West Course” vormt een aanvulling op de bestaande “East Course”. De twee cursussen bieden een spectaculaire setting rond beroemde culturele uitingen, waaronder schaalmodellen van historische Khmer-architecturale sites, zoals: Angkor Wat, Preah Vihear en Bayon. Gepositioneerd op de 7e hole van de nieuwe baan, betaalt één standbeeld erfgoed aan koning Jayavarman VII, uit de Angkor-periode, die een van de meest energieke regeringen in de Cambodjaanse geschiedenis vertegenwoordigt.

default

De “West Course” zal zeker concurreren met de “East Course” als niet alleen een van de beste in Cambodja, maar ook een van de beste in Azië. De West Course heeft opvallende verschillen met de East Course, die worden bepaald door smallere en meer golvende fairways, een verscheidenheid aan unieke waterpartijen en beproefde Paspalum-greens. Culturele sculpturen en prachtige landschapsarchitectuur dragen bij aan het opvallende landschap van de nieuwste golfbaan van Cambodja. Het “Westen” is een lonende vaardigheidstest voor spelers van alle niveaus, met 5 sets tees, beginnend bij 4.935 meter tot 7.249 meter.

Sir Nick Faldo luidde de opening in: “Het is een geweldig moment om te zien dat de West Course nu open is en klaar om te spelen. De West Course vult de East Course prachtig aan met zijn vloeiende vormgeving die het ontwerp een eigen identiteit geeft.

“Net als in het Oosten, richtte het West Course-project zich sterk op het vieren van de geweldige cultuur in Cambodja en de omgeving van het Vattanac Golf Resort om het werkelijk unieke karakter van de baan te creëren. Door culturele inspiratie in het landschap te integreren, zoals het replica-standbeeld van het terras van olifanten of het Drakenmeer, heeft de baan een echt gevoel van plaats en helpen de lokale kenmerken om een ​​onvergetelijke ervaring te creëren.

default

“De West Course biedt een iets meer intieme look en feel in het oosten van het resort, maar net als in het oosten biedt het verschillende strategische uitdagingen met fairway positionering en slagkeuze die cruciaal zijn voor spelers die op zoek zijn naar beloning en een uitnodigende lijn naar de green. Het stelt zeker vragen over het spelbeheer van golfers, lang, kort, links of rechts vanaf de tee kan moeilijkheden vinden en een gecompliceerde hole creëren. Met vijf tee-sets is de baan echter voor iedereen toegankelijk, met iets voor elke golfer, van de allerbeste tot de allereerste, dus wat nog belangrijker is, plezier op de baan zal niet moeilijk zijn. ”

Het luxe golfresort van Cambodja gaat nu naar de volgende fase van de geïntegreerde resortontwikkeling die binnenkort Night Golf en een wereldberoemde Golf Academy omvat.

Karl Whitehead, General Manager van Vattanac Golf Resort, merkte op: “We zijn enorm enthousiast over wat we hier creëren, in navolging van de visie van de heer Vattanac, en kijken ernaar uit om een ​​nieuwe standaard van golfresort in Zuidoost-Azië te leveren die zal worden vergeleken met de werelds beste. De Golf Academie is een belangrijk onderdeel van dit project, aangezien de heer Vattanac buitengewoon gepassioneerd is over het laten groeien van het golfspel in Cambodja ”.

Toekomstige ontwikkelingen van Vattanac Golf Resort zullen een state-of-the-art clubhuis zijn met restaurants, winkels en spa, aangevuld met een luxe hotel en een woongemeenschap. “Onze opwinding blijft groeien terwijl onze visie tot leven komt en we danken Troon voor hun deskundige management sinds we ze aan boord hebben gebracht. De West Course heeft geweldige recensies ontvangen van onze lokale golfers sinds de opening op 17 oktober. extreem trots op het feit dat we twee door Sir Nick Faldo ontworpen Championship Courses hebben en we kijken ernaar uit om ons golfresort de komende maanden verder te ontwikkelen om klaar te zijn om toeristen te verwelkomen op onze nieuwe golfbestemming ”, aldus Sam Ang Vattanac, eigenaar van Vattanac Golf Resort.

Mark Chapleski, President van Troon International, merkte op: “Cambodja heeft zeker een nieuwe golfbestemming en we zijn er trots op deel uit te maken van dit project van wereldklasse. De passie van de heer Vattanac voor kwaliteit is besmettelijk en we delen zijn ambitie om van Vattanac Golf Resort een mijlpaal voor golf te maken, niet alleen in de regio, maar wereldwijd. Blijf op de hoogte voor fase twee, die Vattanac Golf Resort naar een hoger niveau zal tillen ”.

Klik hier om een kijkje te nemen in de vroege fotografie van de “West Course”.

Voor meer informatie over Vattanac Golf Resort kunt u terecht op https://www.vattanacgolfresort.com