Amateurs

Jerry Ji leidt team naar overwinning op Engeland met 4.5 – 2.5

Jerry Ji

De spanning was te snijden tijdens het 2024 European Amateur Team Championship in Italië, maar Nederland is nog steeds vol in de race voor de titel! Met een fantastische teamgeest en onverzettelijke vastberadenheid wisten onze helden een indrukwekkende overwinning te behalen op Engeland.

Donderdag stond in het teken van de matchplay wedstrijden, en onze Nederlandse spelers blonken uit. Jerry Ji en Benjamin Reuter zetten de toon door hun wedstrijd te winnen met 2 holes. Niet veel later volgden Lars van der Vight en Loran Appel met een overtuigende 4&3 overwinning.

In de singles gingen Jerry Ji en Lars van der Vight door met het verzamelen van punten. Reuter zorgde voor een spannende halve, Van der Vight won met 3&2 en Ji met 2&1. Helaas moest Joran Appel de eer laten aan zijn tegenstander en verloor met 2&1, maar dat mocht de feestvreugde niet drukken.

In de tussenstand van de poule neemt Duitsland de leiding na hun indrukwekkende 5-2 overwinning op gastland Italië. Nederland blijft echter vol goede moed en strijdlustig op weg naar de felbegeerde titel!

Jerry Ji ruim aan kop in 2024 European Amateur Team Championship