Amateurs

Jerry Ji ruim aan kop in 2024 European Amateur Team Championship

In het zonnige Italië schittert de Nederlander Jerry Ji in het 2024 European Amateur Team Championship. Na twee ronden staat hij met een indrukwekkende score van 14-onder par bovenaan het klassement. Zijn uitstekende prestaties hebben hem stevig aan de top geplaatst, met een voorsprong van twee slagen op de Zweed Jakob Melin, die op 12-onder par staat.

Dit prestigieuze kampioenschap draait echter niet alleen om individuele prestaties; ook de teamscores spelen een cruciale rol. Jerry Ji’s indrukwekkende score draagt aanzienlijk bij aan het Nederlandse team, dat een sterke indruk maakt in de competitie.

Loran Appel speelt ook sterk en staat na twee ronden op 4-onder par. Zijn stabiele spel en consistente prestaties helpen het team verder in hun jacht op de titel. Lars van der Vight volgt kort daarop met een score van 3-onder par, waarmee hij eveneens een waardevolle bijdrage levert aan het team.

Benjamin Reuter, die op 2-onder par staat, laat ook zijn talent zien en zorgt voor extra stabiliteit binnen het team. Jack Ingham, die na twee ronden op +1 staat, en Nevil Ruiter, met een score van +4, hebben nog ruimte voor verbetering, maar hun inzet en teamgeest blijven onverminderd sterk.

De combinatie van Jerry Ji’s voortreffelijke spel en de solide bijdragen van zijn teamgenoten plaatst Nederland in een gunstige positie in het toernooi. De spanning blijft hoog, want elk teamlid heeft een cruciale rol te spelen in de komende ronden.

De komende dagen beloven spannend te worden. Zullen Jerry Ji en zijn teamgenoten hun sterke prestaties kunnen voortzetten en de titel binnenslepen? Eén ding is zeker: de ogen van de golfwereld zijn gericht op Italië, waar Nederland zich als een formidabele kracht in het European Amateur Team Championship heeft bewezen.

Team bestaat uit 6 spelers

Elk team bestaat uit zes spelers. Op de eerste twee dagen speelt elke speler elke dag 18 holes strokeplay. De laagste vijf scores van de zes spelers van elk team tellen elke dag mee voor het teamtotaal.

De acht beste teams vormen flight A, in een knock-out matchplay over de volgende drie dagen. De teams worden ingedeeld op basis van hun posities na de strokeplay. Het team dat als eerste eindigt speelt in de kwartfinale tegen het team dat als achtste eindigt, de tweede tegen de zevende, de derde tegen de zesde en de vierde tegen de vijfde. Teams mogen tijdens de teamwedstrijden zes spelers gebruiken, waarbij vier van hen worden geselecteerd voor de twee ochtendlijke foursome-wedstrijden en vijf spelers voor de enkelspel-wedstrijden in de middag. Teams die na de kwartfinales worden uitgeschakeld, spelen in elk van hun resterende wedstrijden één foursome-wedstrijd en vier enkelspel-wedstrijden. Extra holes worden gespeeld in wedstrijden die na 18 holes gelijk staan. Als de uitslag van de teamwedstrijd echter al is beslist, worden onbesliste wedstrijden als gelijkspel verklaard.