PGA Tour

Jake Knapp behaalt eerste PGA Tour overwinning in het Mexico Open

De Amerikaan Jake Knapp herstelde zich van het verspelen van een voorsprong van vier slagen om de Fin Sami Valimaki af te houden en zijn eerste PGA Tour-titel te behalen met een overwinning van twee slagen voorsprong in het Mexico Open bij Vidanta.

Knapp mengde twee birdies met twee bogeys in zijn laatste ronde van 71 slagen op Vidanta Vallarta om de week af te sluiten op 19 onder par en dus net voor Valimaki te eindigen, die als tweede eindigde na een ronde van twee onder par.

Stephan Jaeger en C.T Pan eindigen beiden met een laatste ronde van 65 slagen op de gedeelde derde plaats met 14 onder par, samen met Justin Lower, terwijl de Schot Robert MacIntyre op de zesde plaats eindigde samen met Patrick Rodgers na een ronde van twee onder par.

“Ik had vandaag niet per se mijn beste spel, dat is zeker,” vertelde Knapp. “Ik wist dat het zenuwslopend was en dat het moeilijk zou worden.” “Het zou fijn zijn geweest om de driver beter te slaan en het iets beter te doen, maar ik was super blij met hoe ik speelde in de laatste holes.”

Knapp begon de laatste dag met een voorsprong van vier slagen, maar gaf de achtervolgende groep hoop toen hij een bogey maakte op de eerste hole en water vond vanaf de derde tee op weg naar nog een verloren slag, waardoor Valimaki binnen één slagen kwam toen hij zijn bal van 3 meter op de vierde hole erin rolde.

Valimaki kwam op gelijke hoogte toen een verbluffende tee-shot op de zevende hole van binnen 2 meter een eagle opleverde, terwijl Knapp zich vanuit een greenside bunker zijn eerste birdie van de dag te maakte om ook naar 18 onder te gaan.

Knapp holede vanaf 3 meter om zijn par te redden op de achtste hole en kwam weer bovenaan het klassement toen Valimaki zijn back nine begon met een bogey, waarna de Fin een birdie op de par-5 12e neutraliseerde door een slag te verliezen op de volgende par 3 hole.

Een birdie van dichtbij op de par-5 14e verdubbelde de voorsprong van Knapp en met drie pars aan het eind van zijn ronde bleek genoeg om de overwinning veilig te stellen en hem een plaats te bezorgen in The Players, The Masters, PGA Championship en de vijf overgebleven PGA Tour Signature Events.

Valimaki, die zijn PGA Tour-kaart veiligstelde door zijn prestaties op de DP World Tour vorig seizoen, zei: “Ik voel dat ik het spel heb om hier te winnen, het was gewoon niet deze zondag. Ik bedoel, ik stond vier achter, gisteren was de dag van Jake en hij hield het vol op de back nine, dus ik voel dat ik het niet verloren heb.”

MacIntyre eindigde zes slagen achter en verdedigend kampioen Tony Finau eindigde op een gedeelde 13e plaats.

Jake Knapp leidt in Mexico Open met vier slagen voorsprong