ProGolf Tour

Playoff-overwinning voor Meyer de Beco en Dario Antonisse eindigt als beste Nederlander

26 februari / Denizkent, Turkije – James Meyer de Beco wint de Golf Mad Championship 2024. De Belg versloeg Mathieu Decottignies-Lafon (Frankrijk) in een play-off op de derde extra hole en vierde zijn eerste overwinning op de Pro Golf Tour. De derde plaats werd gedeeld door Antoine Pouguet (Frankrijk) en Jacob Jorgensen (Denemarken).

Dario Antonisse eindigde als beste Nederlander met 2 onder en een zesde plaats. Mike Toorop werd 11e met +1 en Michael Wedema 19e met +3. Mike Korver (+4) en Koen Kouwenaar (+5) waren de laatste die de cut wisten te halen. Rodi Vlasveld (+8), Nordin van Tilburg (+10) en Aydan Verdonk (+13) misten deze ruim.

De finale verliep anders dan gehoopt. Na talloze milde zonnige dagen tijdens het toernooi op de schilderachtige Lykia Links Golf Club werd uitgerekend de derde en laatste ronde negatief beïnvloed door het weer. Vanwege het gevaar voor onweer haalde toernooidirecteur Marcus Hamberger de spelers ’s middags van de baan – en had bij onveranderd risico later geen andere keuze dan de resultaten van de derde ronde, die al ’s ochtends genoteerd waren, te annuleren. Zo was de stand na 36 holes tegelijkertijd de eindstand.

Meyer de Beco en zijn Franse speelpartner waren gelijk op vijf onder par begonnen aan de finale. Het signaalhoorn klonk toen het duo zich net op de derde green bevond. Na enkele uren pauze en afleiding met darts en biljart in het clubhuis kon het spel worden hervat.

Beslissing op het derde extra hole
In de play-off op de regenachtige middag had de 24-jarige uit Luik het geluk aan zijn zijde. Na elk twee keer par op de eerste twee extra holes schoot Decottignies-Lafon in de derde poging zijn bal onvindbaar in het hoge rough. De 31-jarige gaf het gat vervolgens op. Meyer de Beco juichte over zijn eerste professionele titel.

“Het voelt geweldig”, becommentarieerde de winnaar van de 5000 euro overwinning. “Ik wist dat ik in zeer goede vorm was. Deze week kwam er veel samen. Aan het begin van het seizoen had ik wat problemen met mijn putten, maar dat was duidelijk verbeterd. Er waren geen zwakke punten in mijn spel.”

Hij was ook enthousiast over de lay-out van de uitdagende linksbaan direct aan de Middellandse Zee. “Ik speel altijd heel goed op linksbanen”, onthulde de nieuwe nummer twee van de Order of Merit. “Deze baan vereist uiterste precisie bij de afslagen en benaderingen, en de greens zijn zeer boeiend glooiend.” ” Ik kom zeker terug.”

Ook Bekir Kara, CEO van de titelsponsor Golf Mad Travel, trok een positieve conclusie uit de twee toernooien in Belek. “Het was erg spannend om te zien hoe de toptalenten van de Pro Golf Tour het deden op een van de mooiste banen in de regio.” Het reis- en evenementenbureau is gespecialiseerd in golfreizen naar het populaire vakantiegebied nabij Antalya. “De kwaliteit in het veld was enorm hoog. We hopen dat spelers, organisatoren en toeschouwers een goede indruk hebben gekregen van het hoge niveau dat Lykia Links en de vele andere topbanen in de omgeving te bieden hebben.”

Voor de toppers van de Pro Golf Tour gaat het nu terug naar Egypte. Vanaf 12 maart staan de Allegria Open en de New Giza Pyramids Open 2024 op het programma, hopelijk weer over elk 54 holes.

James Meyer de Beco mit dem Pokal. Golf Mad Championship 2024 // ©golfsupport.nl