Evolve Pro Tour: Koen Kouwenaar pakt de leiding na tweede ronde Hacienda del Alamo Open

Wat een tweede ronde van Koen Kouwenaar in het Hacienda del Alamo Open een toernooi op de Evolve Pro Tour. Met 63 slagen op de tweede dag klom de Nederlander naar de eerste plaats in het klassement. Met 13-onder heeft Kouwenaar 1 slag voorsprong op de Spanjaard Lucas Vacarisas die in 65 slagen rondging. Kouwenaar (foto) wist op de tweede dag met 9 birdies en geen enkele bogey of erger zijn ronde te eindigen.

De amateur Thijmen Batens staat nu gedeeld 12e met 68 en 72 slagen (-4). Ook een amateur en wel Aydan Verdonk deelt met 3-onder de 14e plek. Professional Dylan Boshart ging met 73 slagen naar level par en staat daarmee gedeeld 22e samen met Floris de Haas. Emilio Meijer, Ricardo Veldman, Lynn van der Sluis, Jim Vartak de Heij en Thom van der Sluijs delen met +1, +3, +13, +14 en +25 de 29e, 36e, 61e, 63e en 74e plaats in het klassement.

Kouwenaar zal het op de laatste dag niet eenvoudig krijgen om een overwinning binnen te slepen. De Spanjaarden Alejandro Del Rey en Jacobo Pastor delen met 10-onder de derde plaats. Pastor was na de eerste ronde de leider met 62 slagen en dat is de laagste ronde tot nu toe op de golfbaan van de Hacienda Del Alamo Golf.

Evolve Pro Tour: goede start van veel Nederlanders in Hacienda del Alamo Open