Evolve Pro Tour: goede start van veel Nederlanders in Hacienda del Alamo Open

Twee Nederlanders in de top 10 en twee in de top 20. Veel wind tijdens de eerste ronde van het Hacienda del Alamo Open een toernooi op de Evolve Pro Tour. Een Nederlandse professional en een amateur delen met hun openingsronde van 4-onder de 9e plaats. Koen Kouwenaar (foto) en de amateur Thijmen Batens wisten met deze score hun eerste ronde af te sluiten. Waar Kouwenaar vijf birdies en een bogey maakte stond er op Batens kaart zes birdies maar ook twee bogeys. 

De leiding kwam in handen van de Spanjaard Jacobo Pastor. Met 10-onder, 62 slagen eindigde hij zijn ronde. Maar liefst achter birdies en een eagle maakte hij. Met 7-onder volgen de Zweed Henric Sturehed en de Spanjaard Jordi Panes.

Toch speelt de golfbaan van de Hacienda del Alamo Golf niet echt makkelijk. Vooral met de wind op sommige holes tegen, werden deze toch al lange holes erg moeilijk aan te spelen.

De amateur en voor Noordwijk uitkomende competitiespeler Aydan Verdonk begon de wedstrijd met 2-onder. De Purmerender kwam tot het maken van vier birdies en twee bogeys en deelt met 2-onder de 16e plaats. Professional Dylan Boshart opende in het toernooi met 1-onder en staat 19e.

Amateur Ricardo Veldman (foto links), die wij naderhand spraken, opende in het toernooi met een ronde van par, 72 slagen. Met twee birdies en twee bogeys hield hij zijn score in evenwicht. Had er meer ingezeten, wel zeker, een drie putt voor bogey op de 10e had net zo goed een slag minder kunnen zijn. Met eveneens 72 slagen kwam Floris de Haas van de golfbaan. De Haas wist als een van de weinige een eagle te maken op de 14e.

“Ik had twee slechte drives op de eerste 2 holes. Op 1 redde ik mij nog met een goede up&down vanaf de fairway, maar op 2 miste ik mijn up&down vanuit de bunker dus dat kostte me een slag. Nadat ik mijn putt voor birdie op 3 maar net miste wist ik een goede up&down voor birdie te maken op vier. De holes daarna lag ik te ver van de holes om een goed kans op birdie te creëren en vervolgens maakte ik een 3-putt bogey op 10. Na een paar goede saves op 12 en 13 sloeg ik een goede wedge vanuit de waste area op 4 meter en die putt wist ik te holen. De laatste 4 holes speelde pittig tegen de wind in en kon ik mezelf geen goede birdie kansen meer geven”, aldus Veldman.

Emilio Meijer en Lynn van der Sluis begonnen met 74 en 80 slagen. Jim Vertak de Heij en Thom van der Sluis kwamen helaas onderaan het klassement te staan met +13 en +15.