PGA Tour

Erik van Rooyen wint met eagle het World Wide Technology Championship

Erik van Rooyen wist met een indrukwekkende eagle-putt van bijna 5 meter op de par-5 18e hole op zondag de World Wide Technology Championship te winnen in Los Cabos, Mexico. Dit evenement, gespeeld op de door Tiger Woods ontworpen El Cardonal at Diamante, bracht golfliefhebbers een spannende strijd tussen enkele van de beste spelers op de PGA TOUR.

Van Rooyen, die zijn ronde deelde met niemand minder dan Matt Kuchar, maakte een verbluffende tweede negen van 8-onder (28 slagen) en eindigde met een totale score van 9-onder 63 in de laatste ronde. Zijn indrukwekkende prestatie bracht hem op een totale score van 27-onder 261 voor het toernooi, waarmee hij uiteindelijk twee slagen voorbleef op zowel Matt Kuchar als Camilo Villegas.

Dit was de tweede overwinning voor de 33-jarige Zuid-Afrikaan op de PGA TOUR. Zijn eerste overwinning kwam in 2021 tijdens de Barracuda Championship, waar het Modified Stableford-scoresysteem werd gebruikt om de winnaar te bepalen.

Kuchar en Villegas leverden ook indrukwekkende prestaties met rondes van 66 slagen, waarbij de 45-jarige Kuchar zijn ronde afsloot met vier achtereenvolgende pars. Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het moment waarop Kuchar, na indrukwekkende fairway-wood slagen van zowel van Rooyen als Villegas, zijn approach links van de green sloeg en vervolgens een chip maakte die 6 meter voorbij de hole belandde.

Op zaterdag had Kuchar een voorsprong van zes slagen bij 24-onder, maar hij trok zijn afslag op hole 15 naar links, belandde in dichte struiken en maakte uiteindelijk een quadruple-bogey 8. Hij eindigde met een bogey op hole 16 en bevond zich plotseling weer in een gelijke positie met Villegas.

Van Rooyen begon zijn ronde op zondag met een bogey op de par-5 eerste hole, maar herstelde zich al snel met birdies op hole 2 en hole 6. In zijn indrukwekkende tweede negen ging hij door met birdies op hole 10, 11, 12, 14, 16 en 17, wat uiteindelijk leidde tot zijn overwinning.

In de eindstand eindigde Justin Suh op de vierde plaats met een totaal van 24-onder par na een ronde van 65 slagen. Andrew Putnam, met een ronde van 62 slagen, en Ryan Palmer, met een ronde van 64 slagen, eindigden respectievelijk op de gedeelde vijfde plaats met een totaal van 22-onder par.

Het World Wide Technology Championship in Los Cabos zal ongetwijfeld herinnerd worden als een toernooi vol opwinding en onvergetelijke momenten, met Erik van Rooyen als de welverdiende kampioen. Golffans wereldwijd kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft voor deze getalenteerde spelers op de PGA TOUR.

PGA Tour: Matt Kuchar gedeeld aan de leiding bij het World Wide Technology Championship ondanks een quadruple bogey