Ladies Tour

PING blijft Solheim Cup steunen als de officiële kledingleverancier voor Team Europe

24/09/2023. Ladies European Tour. The Solheim Cup 2023, Finca Cortesin, Malaga Spain. 22-24 September. The European Team with the trophy. Credit: Tristan Jones / LET

Gainsborough, Verenigd Koninkrijk – Na een uiterst succesvol toernooi waarin Team Europe de Solheim Cup in september behield, heeft PING aangekondigd dat ze hun steun aan het evenement voortzetten als de officiële kledingleverancier in 2024 en 2026 voor de regerende bekerwinnaars.

De prestatiegerichte kleding, die speciaal ontworpen en vervaardigd werd met de steun van Europese kapitein Suzann Pettersen, bevat eersteklas technologieën die passen bij de hoogwaardige competitie die te zien was op het toernooi in Finca Cortesin.

“Dit jaar was het evenement fantastisch en het was geweldig om te zien hoe het Europese Team hun uniformen trots droeg voor een gepassioneerd thuispubliek”, merkte Lisa Lovatt, Managing Director van PING Europe, op. “We zijn verheugd met de positieve feedback van het team en de supporters, en we kijken ernaar uit om de reis voort te zetten als de officiële kledingleverancier voor Team Europe in 2024 en 2026.”

De Solheim Cup is altijd synoniem geweest met PING – en natuurlijk de familie Solheim – en dit jaar benadrukte onze betrokkenheid bij de Europese teamoutfits ons onwankelbare engagement voor het vrouwengolf en de ontwikkeling van een prachtig evenement dat zo’n bijzondere plek in ons hart heeft.”

De toewijding voor 2024 en 2026 zal PING voor de vierde opeenvolgende keer zien als de officiële kledingleverancier van Team Europe. De voortdurende steun van het merk aan de Solheim Cup heeft een belangrijke rol gespeeld in het evenement, en PING zal opnieuw een integrale rol spelen om ervoor te zorgen dat het Europese team er op de baan op hun best uitziet en zich op hun best voelt.

Over de Solheim Cup

De Solheim Cup combineert de traditie en prestige van de golfsport met passie voor het eigen land en continent. Deze tweejaarlijkse teammatchplay-competitie over de Atlantische Oceaan omvat de beste Europese speelsters van de Ladies European Tour (LET) en de beste Amerikaanse speelsters van de Ladies Professional Golf Association (LPGA) Tour.

Het evenement, dat om de twee jaar wordt gehouden, is uitgegroeid tot de meest prestigieuze internationale teamcompetitie voor professionele vrouwengolfspelers. De Solheim Cup is de meest begeerde trofee in de professionele vrouwengolfteamcompetitie; enkele van de meest gedenkwaardige momenten in de sport hebben zich voorgedaan tijdens eerdere Solheim Cups, en plaatsen in de Europese en Amerikaanse teams zijn zeer gewild bij spelers van beide organisaties. De Solheim Cup is vernoemd naar Karsten en Louise Solheim, de oprichters van Karsten Manufacturing Corporation, die PING golfuitrusting produceert.

De eerste Solheim Cup vond plaats in 1990, en de meest recente Solheim Cup in 2023 vond plaats op 22-24 september in Finca Cortesín, Spanje. Het Europese team behield de trofee na een gelijkspel van 14-14. Het Amerikaanse team heeft momenteel een voorsprong van 10-8 voor de 2024 Solheim Cup.

De Solheim Cup 2024 zal plaatsvinden op de Robert Trent Jones Golf Club in Gainesville, Virginia, van 10-15 september 2024, met PING en Rolex als wereldwijde partners.

Over de LET

De LET inspireert vrouwen en meisjes om hun passie te volgen en hun potentieel te realiseren via de golfsport.

In de kern streven we ernaar om een uitgebreid competitief schema van evenementen te bieden om onze sterke, energieke, trotse en zelfverzekerde speelsters in staat te stellen op het hoogste niveau te concurreren, hun dromen na te jagen en het goede voorbeeld te geven.

Ons diverse en multiculturele lidmaatschap van 421 professionele golfers vertegenwoordigt maar liefst 38 landen. We zijn een wereldwijde tour met wortels in Europa.

We streven ernaar om te vermaken en opwinden, maar ook om de gezondheid en kwaliteit van leven te bevorderen als een verantwoordelijke, toegewijde en respectvolle partner.

Inspirerend – onze speelsters zijn inspirerende rolmodellen om te volgen en moedigen anderen aan hun eigen dromen na te streven.

Gepassioneerd – we worden gedreven door een passie om ons volledige potentieel te benutten en elke dag beter te worden. Het gaat niet alleen om het geld of de glorie, maar om een oprechte liefde voor het spel.

Toegewijd – we zijn vastbesloten om voortdurende verbetering te realiseren en erkennen de vasthoudendheid die nodig is om langetermijndoelen te bereiken.

2023 markeert het 45e seizoen van golftoernooien sinds de oprichting van de professionele tour in 1978 en de vierde editie van de Race to Costa del Sol. De planning van dit jaar omvat 30 evenementen in 21 verschillende landen en een recordprijsfonds van €35 miljoen.

De LET Access Series is de officiële ontwikkelingstour van de LET, opgericht om spelers de kans te geven om te concurreren en door te stromen naar de LET en hun dromen in het professionele golf te verwezenlijken.