DP World Tour

Drie man leiden en Joost Luiten en Daan Huizing in de middenmoot in Doha

Drie man hebben de leiding genomen en Joost Luiten en Daan Huizing delen de 32e en 42e plaats in Doha na de derde dag van het Commercial Bank Qatar Masters. Met respectievelijk 72 en 70 slagen boekten de Nederlanders weinig vooruitgang in het klassement. Luiten handhaafde zijn score op par met drie bogeys en drie birdies, terwijl Huizing vier birdies en twee bogeys noteerde.

Rasmus Højgaard, Rikuya Hoshino en Ugo Coussaud leiden met één slag voorsprong na een opwindende derde ronde op het Commercial Bank Qatar Masters. Op de Doha Golf Club wisselden zeven spelers de leiding af, waaronder de overnachtende leider Haydn Barron, die tijdelijk naar tien onder par klom maar werd ingehaald op de eerste negen holes.

Ferguson, winnaar van 2022, nam de leiding op negen onder, gevolgd door Hoshino op tien onder na drie opeenvolgende birdies. Coussaud behield een voorsprong van twee slagen, maar een bogey op hole 15 verkleinde zijn voorsprong. Højgaard en Hoshino stonden samen met Coussaud bovenaan na birdies op de voorlaatste hole.

Højgaard, bogeyvrij in zijn laatste 33 holes, sprak over een solide ronde met enkele mindere slagen. Barron leek zijn momentum vast te houden maar werd ingehaald door Hoshino. Ferguson klom naar negen onder met een indrukwekkende reeks birdies.

Coussaud en Hoshino streden om de leiding, maar Coussaud maakte een bogey op hole 15. Højgaard en Hoshino sloten de dag af met birdies en deelden de leiding met Coussaud. Ferguson eindigde één slag achter, samen met McKibbin en Nørgaard. Het Engelse duo Waring en Bairstow staat op acht onder, terwijl Barron zich terugvocht naar de top met Wu en Campillo één slag verderop.

Joost Luiten en Daan Huizing door in Qatar: Haydn Barron leidt