PGA Tour

WM Phoenix Open: Nick Taylor deelt de leiding met Andrew Novak na het evenaren van het baanrecord

Nick Taylor levert een schitterende eerste ronde van 11 onder par 60; Andrew Novak schiet een tweede ronde van 65; beiden eindigen vrijdag gedeeld aan de leiding bij de door het weer beïnvloede WM Phoenix Open in Arizona.

Taylor (foto) eindigde zijn eerste ronde met een score van 11 onder par 60 op vrijdag, dankzij weervertragingen die de eerste ronde deden uitlopen naar de tweede dag van het toernooi.

Toen Taylor later op vrijdag terugkeerde naar de baan om zijn tweede ronde te beginnen, begon hij op wankele grond voordat hij het weer bij elkaar bracht met twee birdies op de back nine om een score van één onder par 70 neer te zetten. Dat plaatst hem gelijk met Novak aan de top van het klassement op 12 onder par.

Vanwege ongunstig weer moet meer dan de helft van het veld nog steeds de tweede ronde op zaterdag voltooien, hoewel er meer regen wordt voorspeld.

Taylor begon zijn tweede ronde slecht voordat twee birdies op de back nine hem weer op gelijke hoogte brachten voor de leiding.

“Ik denk dat ik beter ben,” zei Taylor toen hem werd gevraagd of hij nu een betere speler was dan een jaar geleden. “Ik denk dat ik meer ervaring heb in situaties die teruggaan tot dit toernooi. Als ik één procent beter ben dan vorig jaar, was dat waarschijnlijk alles waar ik naar op zoek was.

“Ik ben in het moment geweest, dus ik voel me comfortabel in die situaties. Er zijn geen garanties, maar ik zal teruggrijpen op die ervaringen en hopelijk zal het me helpen.”

Novak sloot een ronde van 65 af in de ochtend en schoot een vier-onder-par 31 op de front nine voor nog een ronde van 65 in de tweede ronde. Maverick McNealy schoot 67 om 10 onder par te komen en Doug Ghim stond negen onder par na 16 holes van zijn tweede ronde.

Scottie Scheffler stond acht onder par na een tweede ronde van 66, waarmee hij een kans maakt om de eerste PGA Tour-speler in 13 jaar te worden die hetzelfde toernooi voor de derde keer wint. Justin Thomas stond ook gelijk met twee anderen op acht onder par na een ronde van 65.

Vanwege de weervertraging kon de leider van de eerste dag, Sahith Theegala (zes onder par), vrijdag niet afslaan.