LIV Golf Tour

Smash GC wint teamtitel: DJ wint de individuele in Las Vegas

LAS VEGAS – De dominante teamprestatie van Smash GC in de laatste ronde van LIV Golf Las Vegas op zaterdag stelde kapitein Brooks Koepka in staat om zijn vijfde trofee van welke aard dan ook te vieren sinds hij zich bij LIV Golf voegde, terwijl teamgenoot Talor Gooch de eerste speler werd die trofeeën won met drie verschillende teams.

Maar misschien kwam de meest betekenisvolle viering van Graeme McDowell, die zich tijdens het tussenseizoen bij Smash voegde als een vrije agent. Voor het eerst in zijn 24 starts bij LIV Golf kon G-Mac genieten van het laten knallen van champagneflessen op het podium.

“Ze blijven me de trofee geven omdat ik er nog nooit een heb gehad,” zei de 44-jarige McDowell.

4Aces GC Captain Dustin Johnson won the LIV Golf Las Vegas individual title on Saturday. (Photo by Montana Pritchard/LIV Golf)

De individuele trofee ging naar iemand die behoorlijk vertrouwd is met het vieren van een LIV Golf-overwinning. Dustin Johnson birdiede de par-4 17e op zaterdag om een drieweg gelijkspel te verbreken en zijn derde individuele trofee en tiende overall te verdienen als kapitein van 4Aces GC.

Johnson schoot een vasthoudende laatste ronde van 1-onder 69 om te eindigen op 12 onder, één slag beter dan Gooch en RangeGoats GC’s Peter Uihlein. Johnson was de enige van de drie prominente spelers in de laatste groep die onder par ging, aangezien Jon Rahm 71 schoot en Bryson DeChambeau 74 schoot.

“Het is een geweldige overwinning, en vandaag was natuurlijk zwaar,” zei Johnson, die nu de leiding heeft in het kampioenschap individueel door de eerste twee evenementen. “Ik wist dat het moeilijk zou worden, uiteraard met de omstandigheden.”

De leidende groep baande zich een weg naar de 8e green voor de Party Hole-fans op zaterdag.

Inderdaad, krachtige winden en koude omstandigheden maakten de laatste ronde op Las Vegas Country Club net zo uitdagend als enige sinds de lancering van LIV Golf in 2022. Slechts 17 van de 54 spelers gingen onder par, en het gemiddelde slaggemiddelde van het veld was meer dan drie slagen hoger dan de vorige twee rondes.

McDowell, de Amerikaanse Open-kampioen van 2010 uit Noord-Ierland, gedijde in de moeilijke omstandigheden. Zijn 5-onder 65 was twee slagen beter dan enige andere speler, terwijl hij Smash’s late opmars op de laatste holes aanzwengelde om een ​​strak leaderboard open te breken.

“Ik woon al ongeveer 15 jaar in Florida, maar gelukkig herinner ik me nog steeds hoe ik in de wind moet spelen,” zei McDowell, de enige speler die zaterdag een foutloze ronde produceerde, met slechts één gemiste fairway en drie greens. “Het spel is echt de laatste zes maanden in opwaartse lijn.”

Met Gooch die 67 schoot en Koepka en Jason Kokrak droegen 69 bij, schoot Smash 10 onder als team. De andere 12 teams stonden gezamenlijk 66 over.

Het is het soort prestatie dat Koepka voor ogen had toen hij zijn roster in het tussenseizoen herstructureerde, ruilde voor Gooch – de kampioen van vorig jaar – en McDowell toevoegde om het roster te versterken en de vastberadenheid te bieden die hij voelde dat zijn team miste tijdens een teleurstellend seizoen 2023.

“Dat was het plan, om twee jongens binnen te halen die ervaring hebben, die weten hoe ze moeten winnen, en om in deze situatie te zijn waar ik het gevoel heb dat we elke week strijden,” zei Koepka.

Johnson lijkt ook elke week te gaan strijden na een wisselvallig seizoen 2023. Hoewel hij één individuele titel en twee teamtrophies won, voldeed hij niet aan zijn eigen verwachtingen en besloot hij zijn inspanningen op te voeren voor 2024.

“Dit jaar heb ik wat meer drive en vastberadenheid, omdat ik er niet van geniet om niet goed te spelen,” zei Johnson.

Op een gegeven moment waren zaterdag zes spelers gelijk aan de leiding, maar Johnson vocht terug van drie bogeys halverwege zijn ronde om drie birdies te produceren in zijn laatste zes holes – inclusief de beslissende op de 17e.

“Ik dacht dat als hij birdiede op 17, het zo ongeveer van hem was, maar als hij dat niet deed, voelde ik dat ik een kans had op een play-off,” zei Uihlein. “Hij is een stud om een reden.”

TEAM TELLENDE SCORES Standen en tellende scores voor de laatste ronde van het teamtoernooi op LIV Golf Las Vegas op zaterdag. De drie beste scores van elk team tellen in de eerste twee ronden, terwijl alle vier scores tellen in de laatste ronde. Het team met de laagste cumulatieve score na drie rondes wint de teamtitel.

1. SMASH GC -33 (McDowell 65, Gooch 67, Koepka 69, Kokrak 69; Rd. 3 score: -10)

2. 4ACES GC -26 (Johnson 69, Perez 69, Varner III 70, Reed 72; Rd. 3 score: E)

(Foto door Chris Trotman/LIV Golf)