DP World Tour

Joost Luiten en Daan Huizing door in Qatar: Haydn Barron leidt

Joost Luiten en Daan Huizing hebben zich weten te plaatsen voor het weekend van het Commercial Bank Qatar Masters, terwijl Darius van Driel helaas de cut niet heeft gehaald. Van Driel slaagde er niet in om de cut te halen, maar Luiten en Huizing deden dat wel met respectievelijk 70 en 69 slagen. Ze eindigden met 4 en 1-onder par, met een achterstand van 5 en 8 slagen op de leider Haydn Barron (foto).

Van Driel vocht terug op de tweede dag en sloot zijn tweede ronde af met drie birdies op de 16e, 17e en 18e hole, waardoor hij de dag afsloot met 2-onder par. Helaas was het zijn eerste ronde van +4 die hem uiteindelijk fataal werd, waardoor hij vroegtijdig naar huis moest. In Qatar lag de cut namelijk op level par.

Barron vierde zijn 28e verjaardag met een foutloze ronde van 67, waarmee hij een voorsprong van twee slagen behaalde halverwege de Commercial Bank Qatar Masters. Na een trage start op vrijdag, eindigde hij sterk met drie opeenvolgende birdies, wat resulteerde in een totaalscore van negen onder par.

Mede-Australiër Harrison Endycott en de Japanner Rikuya Hoshino waren zijn dichtstbijzijnde concurrenten op zeven onder, terwijl Zander Lombard en de Deen Niklas Nørgaard één slag achter waren.

Barron, die zijn tourkaart verdiende in november, behield zijn momentum na een sterke prestatie vorige week in Bahrein. Hij prees het golfparcours en benadrukte de noodzaak van slim spel. Barron eindigde zijn ronde met drie opeenvolgende birdies en een foutloze 67.

Endycott en Hoshino maakten ook indruk, terwijl Rasmus Højgaard met een ronde van 66 zich in de strijd mengde. In totaal leidt Højgaard een groep van tien spelers op vijf onder par, waaronder James Morrison, Sam Bairstow, Clément Sordet, Ugo Coussaud, Ashun Wu, Tom McKibbin, Keita Nakajima, Daniel Hillier en Sung Kang.