PGA Tour

Davis Riley wint Charles Schwab Challenge en de zelfmoord van Grayson Murray

Davis Riley behaalt zijn tweede titel op de PGA Tour en zijn eerste als individu, terwijl Scottie Scheffler net tekortkomt. De 30-jarige Grayson Murray pleegt tragisch genoeg zelfmoord.

Grayson Murray

Het was een bewogen Charles Schwab Challenge waarin Davis Riley de nummer 1 van de wereld versloeg. Het toernooi werd echter overschaduwd door de zelfmoord van Grayson Murray. Murray begon het toernooi met een ronde van 2-onder par, maar na 16 holes op de tweede dag stond hij op 5-over. De Amerikaan kampte al lange tijd met depressies en maakte op zaterdag een eind aan zijn leven.

Denk je aan zelfmoord? Je kunt geheel anoniem bellen of chatten of praten over je problemen. Bel gratis 0800-0113 of kijk op de website 113.nl

Riley wint

De 27-jarige Riley noteerde een ronde van 70 slagen in zware omstandigheden tijdens de laatste ronde en eindigde de week met een score van 14-onder par op de beroemde Colonial Country Club in Texas.

Dit was voldoende voor een overwinning met vijf slagen voorsprong op Scheffler (71) en Keegan Bradley (67). De overwinning is de tweede PGA Tour titel voor Riley, die zijn eerste titel samen met Nick Hardy behaalde tijdens de teamwedstrijd in de Zurich Classic of New Orleans in 2023.

Riley had dit seizoen nog geen enkele top-10 finish gehaald voordat hij deze week won.

Hij stijgt nu naar de 55e plaats in de FedEx Cup-stand en verzekert zich ook van een plek in de twee resterende Signature Events van het PGA Tour-seizoen: het Memorial (6-9 juni) en het Travelers Championship (20-23 juni).

“Ik wist dat het vandaag moeilijk zou worden met de nummer één van de wereld in mijn kielzog, maar ik hield vol en speelde goed golf aan het einde,” zei Riley.

Scottie Scheffler

Scottie Scheffler, die vier slagen achterstand had bij het ingaan van de laatste dag en in de laatste groep van de dag met Riley speelde, kon het grootste deel van de dag niet overtuigen en de tweevoudige Masters-kampioen eindigde teleurstellend met een 1-over 71.

De gedeelde tweede plaats betekent een 10e opeenvolgende top-10 finish voor Scheffler op de PGA Tour in 2024. Nog indrukwekkender is dat het zijn zesde top-2 finish is in zijn laatste zeven optredens op de PGA Tour.

Scheffler blijft de onbetwiste leider in de FedEx Cup na vier overwinningen in zijn laatste zeven starts. De tienvoudige PGA Tour-winnaar moet zich op 3 juni verantwoorden bij een rechter na zijn verrassende arrestatie voor zijn tweede ronde van de US PGA vorige week. Zijn verschijning valt precies een week voor de US Open 2024 in Pinehurst.

Tweedelige major-kampioen Collin Morikawa (68) eindigde solo vierde met 8-onder par.

Eindstand Charles Schwab Challenge

1. Davis Riley -14
2. Keegan Bradley -9
2. Scottie Scheffler -9
4. Collin Morikawa -8

Davis Riley pakt vier slagen voorsprong in het Charles Schwab Challenge