PGA Tour

Davis Riley pakt vier slagen voorsprong in het Charles Schwab Challenge

Scottie Scheffler vier slagen achter Davis Riley op weg naar zondag bij Charles Schwab Challenge

Met nog vier holes te gaan in ronde 3 van de Charles Schwab Challenge, maakte Scottie Scheffler drie birdies om van zeven slagen achterstand op leider Davis Riley naar vier slagen achterstand te gaan.

Riley schoot een ronde van 4 onder par (66) op de Colonial Country Club en zorgde voor de vraag of hij wereld nummer 1 Scheffler kan afhouden voor zijn eerste solo overwinning. Riley eindigde zijn ronde op 14 onder par (196 slagen.

Scheffler had een ronde van 63 en stond alleen tweede op 10 onder par. De lokale favoriet heeft zijn laatste 41 holes gespeeld in 13 onder par sinds zijn eerste triple-bogey van het jaar in de eerste ronde, wat zijn tweede ronde boven par (72) was in de laatste drie rondes na een reeks van 41 rondes op par of beter.

Pierceson Coody, de kleinzoon van Texaan en Masters-winnaar van 1971 Charles Coody, en Hayden Buckley staan één slag achter Scheffler na ronden van 69 slagen.

Tony Finau stond alleen zesde op 7 onder par na een ronde van 68. Collin Morikawa (67), die dit jaar in de laatste groep speelde bij de Masters en het PGA Championship, stond op 6 onder par. Morikawa staat gelijk met drie anderen, waaronder Keegan Bradley.

Riley, wiens enige overwinning de Zurich Classic teamwedstrijd in New Orleans met Nick Hardy vorig jaar was, maakte birdies op vijf van de eerste acht holes voordat hij twee bogeys op rij maakte, zijn tweede en derde van de week.

De 27-jarige had zeven pars en een birdie voor de rest van de ronde. Hij was twee jaar geleden een kanshebber bij Colonial, waar hij als vierde eindigde terwijl Scheffler verloor van Sam Burns in een play-off.

Nu zal Riley spelen met Scheffler, die bogey-vrij is sinds de triple-bogey en tien overwinningen en een paar top-drie finishes heeft bij Colonial sinds 2022.

“Ik ken Scottie al heel lang en heb veel junior golf en college golf met hem gespeeld. Hij speelt momenteel duidelijk erg goed golf,” zei Riley. “Hij zal er alles aan doen om tew winnen, maar ik kijk uit naar de uitdaging en het wordt een leuke dag om daar te strijden.”

SCHEFFLER KLIMT

Wereld nummer 1 Scottie Scheffler staat  dus nu op 4 slagen achterstand.

Scheffler dreigde zijn streak van 36 gemiste cuts te beëindigen na zijn openingsronde van twee boven par. Maar een week na zijn arrestatie wegens een verkeersincident voor de tweede ronde van het PGA Championship in Louisville, Kentucky, keerde Scheffler het tij.

Scheffler, die vier overwinningen in vijf toernooien behaalde, inclusief een tweede Masters-titel in april, heeft nog steeds meerdere aanklachten in Louisville, waaronder mishandeling van een politieagent nadat hij probeerde om een verkeersopstopping te omzeilen terwijl de politie een eerder dodelijk ongeval onderzocht. Scheffler noemde het incident “een groot misverstand” en zijn advocaat zei dat hij “niets verkeerds deed, maar gewoon handelde volgens de aanwijzingen.”

Davis Riley pakt twee slagen voorsprong in het Charles Schwab Challenge